MATCHDAY! Feyenoord moet winnen voor laatste hoop op landstitel

MATCHDAY! Feyenoord moet winnen voor laatste hoop op landstitel

Het is weer matchday! Feyenoord reist vandaag af naar Eindhoven voor een ongekend spannende topper tegen PSV. Met tien punten achterstand en nog elf wedstrijden te spelen, zal er zondagmiddag gewonnen moeten worden om nog een beetje te kunnen denken aan het kampioenschap. De wedstrijd onder leiding van Serdar Gözübüyük begint om 14:30 uur en is live te volgen op ESPN 2.

Feyenoord
Na de ongekende slijtageslag van 120 minuten voetballen in Rome, werd er afgelopen week met pijn en moeite gewonnen van Almere City en FC Groningen. Feyenoord deed wat het moest doen en behaalde de finale van de KNVB Beker, terwijl ook de achtervolging op PSV nog steeds gaande is. Het is voor de vierde keer (competitie, KNVB Beker en Johan Cruyff schaal) dit seizoen dat beide ploegen tegen elkaar spelen en dat maakt het misschien wel nog interessanter hoe het tactische plan van beide trainers eruit ziet. In meer dan één jaar tijd lukte het alleen Arne Slot om als Nederlandse club het elftal van Peter Bosz te verslaan.

De drie eerdere ontmoetingen van Feyenoord en PSV dit seizoen vonden allemaal plaats in De Kuip. Slot liet op de persconferentie al weten erg benieuwd te zijn hoe het krachtsverschil in Eindhoven zal zijn. "Overal ter wereld zie je dat thuisploegen beter voor de dag komen dan de uitploegen. Dus als we dat in ogenschouw nemen, moeten we concluderen dat het een hele moeilijke wedstrijd wordt. Iedereen kent de kracht van PSV en ze hebben in Nederland maar één keer verloren en dat was hier. Ze hebben wel gemerkt dat we drie keer gelijke tred met ze konden houden."

De trainer van Feyenoord vertelde ook hoe hij kijkt naar het verschil in punten en of hij überhaupt nog bezig is met de landstitel. "We hebben nu met PSV te maken, zij hebben in langer dan een kalenderjaar maar van één Nederlandse ploeg verloren. Dus het is nogal een aanname om te denken dat ze nog tien punten gaan laten liggen. Maar zolang de kans er is, zullen we er in geloven. Met tien punten verschil ben ik echter niet bezig met het kampioenschap.''

Bij Feyenoord is het aantal spelers met een blessure na afgelopen donderdag verder toegenomen. Calvin Stengs viel geblesseerd uit na een harde overtreding en zal er tegen PSV zeker niet bij zijn. Verder was ook Quilindschy Hartman afwezig wegens griep, maar hij trainde vrijdag weer deels mee met de selectie en de verwachting is dat hij zal starten. Tegen een sterk elftal als PSV is de logische vervanging voor Stengs de ervaren Ramiz Zerrouki. Hoewel de Rotterdammers dan al meer verdedigend spelen, lijkt er toch een basisplaats weggelegd voor Bart Nieuwkoop. In het bekerduel tegen PSV speelde hij een uitstekende wedstrijd tegen de opkomende Sergiño Dest.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki, Timber; Nieuwkoop, Gimenez, Paixão.

PSV
Het is voor iedereen die Feyenoord lief heeft niet te hopen dat Peter Bosz zondag een sigaar gaat opsteken. Dat is namelijk wat de trainer van PSV gaat doen wanneer zijn elftal weet te winnen en het gat richting de landstitel vergroot naar dertien punten. "We azen natuurlijk op revanche omdat we daar op een bepaalde manier hebben verloren. Absoluut leeft die wedstrijd in de groep. Maar dat komt niet alleen omdat het Feyenoord is, maar ook een directe concurrent. Dit is de absolute topper, de grootste wedstrijd die wij dit seizoen in de Eredivisie kunnen spelen. Dat merk je ook wel in de groep, er is messcherp getraind."

Bij de ploeg uit Eindhoven gaan er een aantal wijzigingen op het middenveld plaatsvinden wegens blessures. Voor Slot is dit een voordeel in de voorbereiding, zo vertelde hij zelf op de persconferentie. ''Het betekent dat ze nog altijd een aantal heel goede aanvallende middenvelders hebben. Het wordt voor ons daardoor alleen net iets makkelijker om te weten wie ze er uit gaan pikken. Als Saibari en Veerman er niet zijn, zullen waarschijnlijk Schouten, Tilman en Babadi op het middenveld staan.''

Vermoedelijke opstelling PSV
Benitez; Teze, Ramalho, Boscagli, Dest; Schouten, Tillman, Babadi; Bakayoko, De Jong, Lozano.

Wat gaan we doen vandaag?
psv feyenoord 03 03jpg
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties