"Er kan van alles gebeuren en dat is het leuke van zo'n wedstrijd"

"Er kan van alles gebeuren en dat is het leuke van zo'n wedstrijd"

Voorlopig kan bij Feyenoord de focus worden gelegd op één ding: de Eredivisie. De Rotterdammers hebben donderdagavond FC Groningen verslagen in de halve finale van de KNVB Beker en zullen het nu pas op zondag 21 april opnemen tegen NEC. Dit weekend moet de laatste, wellicht kleine, hoop op de landstitel in leven gehouden worden als de topper tegen PSV op het programma staat.

"Het kan natuurlijk wel een enorme boost zijn", begint Pieter Zwart van Voetbal International over een mogelijke overwinning van Feyenoord. "Dat was natuurlijk ook al in de beker. Als je wel wint van PSV, dan geeft het toch een gevoel in de spelersgroep van 'we zijn toch echt goed'. Voor Feyenoord is het voor het verloop van de rest van het seizoen ook wel echt een belangrijke wedstrijd. PSV lijkt het te moeten doen zonder Joey Veerman en dat was ook het geval toen Feyenoord de vorige keer opnam tegen ze."

Zwart heeft voorgaande wedstrijden tussen beide ploegen veel geanalyseerd en kan één ding concluderen: het zal erg spannend worden. "Het zit allemaal best wel heel erg dicht bij elkaar. Het wordt gewoon beslist op bepaalde momenten zoals een corner die dan binnenvalt. Als je die bekerwedstrijd pakt zat het echt heel erg dicht bij elkaar. Ik verwacht niet dat PSV er nu ineens met 4-0 overheen gaat, maar ook andersom dat Feyenoord maar even gaat winnen. Feyenoord laat de afgelopen weken zien dat het heel lastig is om tegen ze te scoren. Daar kunnen ze wel op terugvallen."

Complimenten van De Jong
De wedstrijd tussen Feyenoord en PSV is ook een wedstrijd tussen de kandidaten voor de topscorerstitel. Eerst leken Santiago Gimenez en Vangelis Pavlidis de strijd met elkaar aan te gaan, maar inmiddels is Luuk de Jong genaderd. "Ik vind hem een hele goede spits", vertelt de voormalig international van Oranje tegenover VI over de spits van Feyenoord. "Op het moment heeft hij het iets moeilijker, maar hij heeft al zoveel laten zien over welke kwaliteiten hij bezit. Je moet daar elke wedstrijd weer geducht voor zijn, want ik ken zelf ook dat je soms in een mindere fase zit."

De Jong heeft er wel vertrouwen in dat Gimenez weer op zijn oude niveau komt. "In één keer kan je daar weer uitkomen, dus wij moeten dat zeker niet onderschatten. Feyenoord is gewoon een hele goede ploeg en Gimenez is gewoon een hele goede spits. Een topper is altijd een speciale wedstrijd, dan kan je zeggen dat PSV er goed in zit en Feyenoord wat minder, maar er komt zoveel meer bij kijken dat het echt wedstrijden op zich zijn. Er kan van alles in gebeuren en dat is het leuke van zo'n wedstrijd."

Lees meer over
PSV
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties