MATCHDAY! Feyenoord kan op matchpoint komen in Kralingen

MATCHDAY! Feyenoord kan op matchpoint komen in Kralingen

Het is weer matchday! Feyenoord kan vanmiddag de een na laatste stap zetten richting de titel. De Rotterdammers moeten winnen op bezoek bij Excelsior om de klus volgende week in de eigen Kuip te klaren tegen Go Ahead Eagles. De wedstrijd begint vanmiddag om 14.30 uur en is live te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
De Rotterdammers kunnen vanmiddag nog geen kampioen van Nederland worden, aangezien PSV zaterdagavond wist te winnen op Het Kasteel. De ploeg van Ruud van Nistelrooij moest punten verspelen als Feyenoord vanmiddag kampioen wilde worden tegen Excelsior. Aangezien dat niet is gebeurd, is het kampioensfeest met een week uitgesteld. Als de ploeg van Arne Slot vanmiddag én volgende week thuis tegen Go Ahead Eagles wint, dan is het de kampioen van Nederland.

De oefenmeester van Feyenoord was afgelopen vrijdag nog niet veel bezig met het kampioenschap. "Ik kan me heel goed voorstellen dat het bij de buitenwereld enorm leeft, maar wij focussen ons nog steeds op Excelsior", reageerde Slot op de vraag of de kampioenkoorts intern leeft. "Excelsior is een zeer geduchte tegenstander, dat hebben ze dit jaar al meerdere keren bewezen. Daar zijn wij mee bezig. Als ik ergens loop, dan begint iedereen over het kampioenschap. Daarom beperk ik zoveel mogelijk mijn aanwezigheid buiten op dit moment. De focus moet volledig op Excelsior zijn."

Slot is dan ook duidelijk wanneer de vraag wordt gesteld of hij niet liever in De Kuip kampioen wordt. "Ik wil kampioen worden! Het maakt mij niet uit wanneer. Het liefst zo snel mogelijk, dat is logisch. Alleen ik ga ervan uit, en daar moeten wij ook van uitgaan, dat PSV in staat is om vier keer te winnen. Wij moeten twee keer winnen en dan hoop je dat we dat direct bij de aankomende twee wedstrijden kunnen doen. Ik sprak net al iets over Excelsior, die hebben van AZ gewonnen en FC Twente op een gelijkspel weten te houden. Excelsior strijdt nog volop om erin te blijven, kortom een geduchte tegenstander." Feyenoord kan vanmiddag niet beschikken over Gernot Trauner. Quinten Timber keert terug in de wedstrijdselectie, maar zal wel nog op de bank beginnen.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Szymanski, Kokcu; Jahanbakhsh, Gimenez, Idrissi.

Excelsior
De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen ontloopt directe degradatie zo goed als zeker. Excelsior won twee van de laatste vijf wedstrijden (4-1 tegen SC Cambuur en 2-1 tegen Go Ahead Eagles), speelde twee keer gelijk (0-0 tegen FC Twente en Vitesse) en verloor één keer (4-0 tegen PSV). Excelsior staat op de zestiende plek en doet nog volop mee om de plekken die recht geven op directe handhaving.

Marouan Azarkan speelt dit seizoen op huurbasis bij de ploeg uit Kralingen. "Het is nog steeds de club waar ik actief ben", antwoordt hij op de vraag wat hij voelt voor Feyenoord. "Ik kom veel vrienden van mij weer tegen, alleen nu speel ik in een ander shirt en zij nog steeds met het Feyenoord-shirt." De huurling is niet bezig met de randzaken rond het duel.

"Ik trek me er niet veel van aan, twee dagen voor de wedstrijd ben ik puur wedstrijd gericht en is de rest bijzaak. We hebben nog vier wedstrijden en ik denk als we er twee wedstrijden winnen dat we zeker zijn van handhaving. Als we zondag drie punten pakken is dat een aardige stap", lacht Azarkan. "Feyenoord doet het heel goed en ook tegen de kleinere clubs pakken ze gewoon de punten. Het is niet meer zoals vroeger dat ze daar punten laten liggen. Het is een fitte selectie, dus dat is mooi om te zien."

Vermoedelijke opstelling Excelsior
Van Gassel; Horemans, El Yaakoubi, Pierie, Nieuwpoort, Zagré; Koopmeiners, Baas, Goudmijn; Lamprou, Azarkan.

Historie
2018/19 Excelsior – Feyenoord 2-1 (0-0)
2017/18 Excelsior – Feyenoord 0-1 (0-1)
2016/17Excelsior – Feyenoord 3-0 (0-0)
2015/16 Excelsior – Feyenoord 2-4 (1-2)
2014/15 Excelsior – Feyenoord 2-5 (0-3)

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties