Slot over kampioenskoorts: ''Vooral bezig met mijn eigen team''

Arne Slot wil voor aanstaande zondag niks weten van een mogelijke kampioenswedstrijd van Feyenoord. De trainer gaat ervan uit dat PSV de komende vier wedstrijden gewoon weet te winnen, en dat de Rotterdammers daardoor vol aan de bak moeten. Slot houdt de selectie scherp.

"Ik kan me heel goed voorstellen dat het bij de buitenwereld enorm leeft, maar wij focussen ons nog steeds op Excelsior," reageert Slot op de vraag of de kampioenkoorts intern leeft. "Excelsior is een zeer geduchte tegenstander, dat hebben ze dit jaar al meerdere keren bewezen. Daar zijn wij mee bezig. Als ik ergens loop, dan begint iedereen over het kampioenschap. Daarom beperk ik zoveel mogelijk mijn aanwezigheid buiten op dit moment. De focus moet volledig op Excelsior zijn."

Slot is dan ook duidelijk wanneer de vraag wordt gesteld of hij niet liever in De Kuip kampioen wordt. "Ik wil kampioen worden! Het maakt mij niet uit wanneer. Het liefst zo snel mogelijk, dat is logisch. Alleen ik ga ervan uit, en daar moeten wij ook van uitgaan, dat PSV in staat is om vier keer te winnen. Wij moeten twee keer winnen en dan hoop je dat we dat direct bij de aankomende twee wedstrijden kunnen doen. Ik sprak net al iets over Excelsior, die hebben van AZ gewonnen en FC Twente op een gelijkspel weten te houden. Excelsior strijdt nog volop om erin te blijven, kortom een geduchte tegenstander."

De trainer sluit zijn spelersgroep het liefst helemaal af van de titelkoorts. "Dat is onmogelijk, denk ik. Dat merk ik zelf ook al. De manier waarop ik het zoveel mogelijk bij mezelf weghoudt, is door tijdens praatprogramma's Netflix op te zetten of voetbalwedstrijden te kijken. Ik zal niet zeggen welke wedstrijden ik heb gekeken, anders krijg ik daar weer kritiek op. Dus ik ben vooral heel erg bezig met mijn eigen team. De reden dat ik dan wel naar Brighton kijk, is dat ik bij dat soort ploegen ook weer nieuwe ideeën krijg. Dat is de manier waarop wij het doen."

"Als wij bij 1908 zijn, dan hoor ik dat woord niet'', vervolgt Slot. ''Het kan ook zijn dat ze dat woord niet in mijn nabijheid willen gebruiken. Wij hebben alleen maar focus op Excelsior en zeker ook op onszelf. We proberen na twee weken training zo goed mogelijk te blijven en, sterker nog, hopelijk te verbeteren ten opzichte van twee weken geleden."

Tottenham Hotspur FC
De Engelse club wordt de laatste dagen veelvuldig gelinkt aan Slot. De trainer is daar ook duidelijk over op de persconferentie. "Daar wordt volgens mij veel over gezegd, allerlei mensen denken iets te weten. Ik wil dat het allemaal gaat over Feyenoord en de wedstrijd tegen Excelsior. Waar ik normaal best lang en uitgebreid antwoord geef, wat ik misschien ook wel aan nu doe, wil ik op geen enkele wijze de headline halen. Het moet in de media gaan over deze wedstrijd en over geen enkel ander ding."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties