MATCHDAY! Feyenoord hervat Eredivisie in De Kuip tegen FC Utrecht

MATCHDAY! Feyenoord hervat Eredivisie in De Kuip tegen FC Utrecht

Het is weer matchday! Na twee weken komt Feyenoord vandaag eindelijk weer in actie. In De Kuip wordt er om 14:30 uur afgetrapt tegen FC Utrecht. Het duel tussen de nummer twee en acht van de Eredivisie is vanaf het klassieke tijdstip live te volgen op ESPN 3 en via het liveblog hier op FR12.nl.

Feyenoord
Het elftal van Arne Slot kan vandaag het gat met PSV verkleinen. De koploper van de Eredivisie ging op bezoek bij NEC met 3-1 onderuit en dus kan het verschil, met zeven wedstrijden te gaan, worden verkleind tot zeven punten. Het verschil met nummer drie FC Twente is inmiddels opgelopen tot negen punten en dus lijkt Feyenoord langzamerhand zeker van Champions League voetbal volgend seizoen.

Afgelopen interlandperiode zijn er veel Feyenoorders in actie gekomen voor hun nationale elftal. Twee van hen, Leo Sauer en Quinten Timber, maakte hun debuut. ''Quinten Timber maakte natuurlijk zijn debuut, dus dat is heel mooi voor hem", zo klonken de woorden van Slot. "In de tijd dat ik bij Feyenoord werkte is hij de elfde debutant in een nationaal team, dus we hebben een mooi elftal. Het is al mooi als jongens in actie komen, maar als ze hun debuut maken is het net wat extra bijzonder.''

Gelukkig is het clubvoetbal nu weer begonnen en komt FC Utrecht naar De Kuip voor het begin van de laatste fase van dit seizoen. Trainer Ron Jans heeft in de afgelopen weken laten zien dat hij aardig op weg is met zijn elftal, zo zag ook de trainer van Feyenoord. "Ron heeft al jaren aangetoond dat hij met al zijn teams heel succesvol is geweest. Met PEC Zwolle won hij de bekerfinale en Johan Cruyff Schaal. Later is hij nog bij Twente geweest en nu ook weer bij Utrecht. Twee weken geleden verloren ze weer voor het eerst sinds een hele lange periode, dus hij haalt op dit moment het maximale rendement uit de vele kwaliteit die Utrecht wel heeft."

Bij Feyenoord keert Calvin Stengs, indien zijn opgelopen kwetsuur aan zijn enkel inderdaad mee blijkt te vallen, terug in de wedstrijdselectie. Toch zal Ramiz Zerrouki gewoon beginnen op het middenveld, omdat de aanvallende middenvelder nog te weinig speelminuten in zijn benen heeft. Verder heeft Slot geen reden om te wisselen met het ontbreken van Gernot Trauner, Justin Bijlow, Alireza Jahanbakhsh en Antoni Milambo.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki, Timber; Minteh, Gimenez, Ivanušec.

FC Utrecht
Feyenoord en FC Utrecht troffen elkaar dit seizoen al twee keer, maar beide wedstrijden werden gewonnen door de Rotterdammers. Jans vindt het moeilijk om een vergelijking te maken. "Ik vind dat wij na de winterstop een heel ander Utrecht zijn. Die bekerwedstrijd was de laatste wedstrijd voor de winterstop. Maar het lukte ze toen wel om Wieffer toch vrij te krijgen en in belangrijke posities te krijgen, daar hebben we toen in de tweede helft al iets op gevonden en dat moeten we nu de hele wedstrijd doen."

De huidige nummer acht van de Eredivisie heeft zicht op de play-offs voor Europees voetbal en zullen dus alles geven om de drie punten te behalen. Jens Toornstra moet daarbij helpen en start naar alle verwachtingen in de basis. Hij keert daarmee terug op de grond die voor hem zo vertrouwd voelt. "Dat blijft bijzonder. Ik heb natuurlijk een hele mooie periode daar gehad. Ik heb er lang gespeeld en veel waardering gevoeld, maar nog steeds wel eigenlijk. Het is leuk om terug te komen. De mensen die ik daar nog ken spreek ik nog wel."

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht
Barkas; Vesterlund, Flamingo, Viergever, El Karouani; Bozdogan, Iqbal, Toornstra; Fraulo, Lammers, Boussaid.

Historie
2022/2023: Feyenoord - FC Utrecht (3-1)
2021/2022: Feyenoord - FC Utrecht (2-1)
2020/2021: Feyenoord - FC Utrecht (1-1)
2019/2020: Feyenoord - FC Utrecht (1-1)
2018/2019: Feyenoord - FC Utrecht (1-0)

Wat gaan we doen vandaag?
MATCHDAY! Feyenoord hervat Eredivisie in De Kuip tegen FC Utrecht
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties