Vermoedelijke opstelling: Slot laat Minteh en Ivanušec starten

Vermoedelijke opstelling: Slot laat Minteh en Ivanušec starten

Aanstaande zondag begint Feyenoord aan speelronde 27 van dit seizoen. Na een interlandperiode vol oefenwedstrijden reist FC Utrecht af naar De Kuip om het voor de derde, en laatste, keer dit seizoen op te nemen tegen het elftal van Arne Slot. Terwijl er bij FC Utrecht een fors aantal blessuregevallen zijn, keren de spelers bij Feyenoord langzaam weer terug.

Vlak voor de interlandperiode waren er een behoorlijk aantal spelers van Slot afwezig en dat zorgde voor een uitdaging. Gernot Trauner en Justin Bijlow zullen net als Antoni Milambo en Alireza Jahanbakhsh nog even moeten wachten, maar alle vier de spelers zitten volgens de trainer wel in de laatste fase van hun herstel. Calvin Stengs was helemaal hersteld van zijn knieblessure, maar kon vrijdag toch de training niet afmaken wegens pijn aan zijn enkel.

''Calvin trainde al met ons mee, dat is ook in de openbare training zichtbaar geworden", verklaarde Slot op de persconferentie van vrijdagmiddag. "Vandaag viel Stengs uit omdat hij last had van zijn enkel nadat hij een tik kreeg, dus dat is weer iets nieuws. We zullen kijken hoe dat verder gaat. Als Stengs vandaag geen last had gehad van zijn enkel, dan had hij sowieso bij de selectie gezeten zondag. Ik heb nu nog steeds de hoop dat hij dat zal doen, maar dat is vooral afhankelijk van zijn enkel en niet van zijn knie.''

Omdat Stengs meerdere wedstrijden niet in actie kon komen, zal hij in ieder geval niet in de basis beginnen. Zijn rol nemen Quinten Timber en Ramiz Zerrouki over, terwijl Mats Wieffer staat opgesteld als verdedigende middenvelder. Met een reeks van twaalf ongeslagen wedstrijden in de Eredivisie en goed presterende buitenspelers heeft Slot volgens het Algemeen Dagblad verder geen reden om te wijzigingen ten opzichte van zijn wedstrijd tegen sc Heerenveen.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki, Timber; Minteh, Gimenez, Ivanušec.

Bij FC Utrecht ontbreken diverse spelers. De uitploeg kan komende zondag niet beschikken over Taylor Booth, Ole Romeny, Jeppe Okkels, Hidde ter Avest en Anthony Descotte. "Het zijn allemaal uiteenlopende blessures, maar er staat nog steeds een mooie selectie", vertelde Ron Jans. Wel zitten Silas Andersen en Nazjir Held van Jong FC Utrecht bij de wedstrijd selectie. "Het is ook wel weer mooi om de deur voor de jeugd open te doen."

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht
Barkas; Vesterlund, Flamingo, Viergever, El Karouani; Bozdogan, Iqbal, Toornstra; Fraulo, Lammers, Boussaid.

Lees meer over
Luka Ivanušec Yankuba Minteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties