Jans genoot van Feyenoord: "Toen vond ik ze echt zo goed voetballen"

Jans genoot van Feyenoord: "Toen vond ik ze echt zo goed voetballen"

Na een interlandperiode en week zonder voetbal van Feyenoord is dit weekend speelronde 27 van de Eredivisie begonnen. De Rotterdammers trappen zondag om 14:30 uur in De Kuip af tegen FC Utrecht en het is direct het begin van een drukke week waarin ook nog wordt gespeeld tegen FC Volendam en Ajax. Voor de tegenstander van zondag is het doel om in de slotfase van dit seizoen de play-offs voor Europees voetbal veilig te stellen.

"Het is een mooie uitdaging", begint de sympathieke Ron Jans op de sociale media van het clubkanaal over de ontmoeting met Feyenoord. "We hebben twee goede trainingsweken en een oefenwedstrijd gehad." Toch kan de uitploeg van komende zondag niet beschikken over Taylor Booth, Ole Romeny, Jeppe Okkels, Hidde ter Avest en Anthony Descotte. "Het zijn allemaal uiteenlopende blessures, maar er staat nog steeds een mooie selectie. Het is ook wel weer mooi om de deur voor de jeugd open te doen."

Jans begint te lachen als hij de vraag krijgt hoe hij kijkt naar het huidige Feyenoord. "Normaal word je met zoveel punten gewoon kampioen, maar er is een ploeg die het extreem goed doet. Toen Feyenoord uit speelde in de Champions League tegen Atlético Madrid vond ik ze echt zo goed voetballen, maar dat is niet over het hele seizoen zo geweest. Ook in thuiswedstrijden hebben ze soms ook echt moeizaam gewonnen. Wij moeten top zijn om een resultaat te boeken in De Kuip. Iedereen moet als individu voldoende tot goed spelen en er moet ergens een uitblinker zijn."

Het is niet heel lang geleden dat FC Utrecht nog in De Kuip speelde, want vlak voor de winterstop werd het affiche in de KNVB Beker gespeeld. Wat Jans wil verbeteren? "Het is moeilijk te zeggen, omdat ik vind dat wij na de winterstop een heel ander Utrecht zijn. Die bekerwedstrijd was de laatste wedstrijd voor de winterstop. Maar het lukte ze toen wel om Wieffer toch vrij te krijgen en in belangrijke posities te krijgen, daar hebben we toen in de tweede helft al iets op gevonden en dat moeten we nu de hele wedstrijd doen."

Toornstra in De Kuip
Zondag is ook meteen het moment dat Jens Toornstra weer in actie komt in De Kuip. "Dat blijft bijzonder. Ik heb natuurlijk een hele mooie periode daar gehad. Ik heb er lang gespeeld en veel waardering gevoeld, maar nog steeds wel eigenlijk. Het is leuk om terug te komen. De mensen die ik daar nog ken spreek ik nog wel."

Vervolgens blikt Toornstra terug op zijn eerste doelpunt voor FC Utrecht na zijn terugkeer, uitgerekend tegen Feyenoord. "Dat was vrij bizar, want ik speelde die periode nog op zes. Tot die tijd had ik nauwelijks kansen gekregen om überhaupt te scoren en binnen twee of drie minuten kwam de bal voor mijn voeten. Mijn eerste reactie was uit respect naar Feyenoord dat ik niet ging juichen."

Als Toornstra zondag scoort is het voor het eerst dat hij tegen Feyenoord scoort in De Kuip. "Ik sta nu iets hoger op het veld, dus de kans is groter dat ik in een scoringspositie kom. Hoe ik ga juichen en of ik dat überhaupt ga doen, dat weet ik niet. Ik doe wat in mij opkomt en we zien het wel." Hoe dan ook is de kans groot dat de middenvelder van het hele stadion applaus kan verwachten voorafgaand aan de wedstrijd. "Ik voel me vereerd. Ik ben heel blij met die waardering van beide kanten en hoe het zondag zal zijn wachten we wel af."

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties