Slot klaar voor laatste fase van het seizoen: "Allemaal mooie wedstrijden"

Slot klaar voor laatste fase van het seizoen: "Allemaal mooie wedstrijden"

Aanstaande zondag kan Het Legioen na twee weken weer gaan genieten van Feyenoord. In een volle Kuip nemen de Rotterdammers het op tegen FC Utrecht, de huidige nummer acht van de Eredivisie. Na een interlandperiode waarbij veel Feyenoorders in actie kwamen, keren de geblesseerde spelers langzaam weer terug in de selectie voor het slotstuk van dit seizoen.

"Het zijn allemaal mooie wedstrijden", begint Arne Slot op de persconferentie over de periode die volgt. "De bekerfinale springt er misschien wel een beetje uit, maar de wedstrijden die we ervoor spelen moeten we allemaal gebruiken om zo goed mogelijk voor de dag te komen in die finale. Elke dag moeten we weer een stapje beter worden en elke wedstrijd benaderen alsof het de bekerfinale is. Je weet van finales één ding: als je de kans heel groot wil maken om te winnen, moet je geen enkele kans weggeven. Sterker nog, dan mogen ze niet in je eigen zestien komen. Daar gaan wij elke dag keihard voor aan de slag."

Documentaire Geertruida
Donderdagavond verscheen het verhaal van Lutsharel Geertruida voor het eerst op het grote doek en Slot vindt het prachtig hoe zijn verdediger zich laat zien. "Het is een hele mooie ontwikkeling en heel mooi om te zien hoe hij zich daar presenteert. Je ziet dat hij er steeds comfortabeler in wordt. Hij ontwikkelt zich dus niet alleen als voetballer op een geweldige manier, maar ook als mens. Dat zie je denk ik ook wel terug in zijn prestaties in het veld, hoe hij zich als aanvoerder laat zien. Met deze documentaire is het weer een stap extra."

Miljoenen
Met de nieuwe sponsordeals, uitgaande transfers en Champions League-voetbal stromen de miljoenen binnen bij Feyenoord. Slot is daar uiteraard erg over te spreken. "Ik denk dat het een geweldige ontwikkeling voor de club is. Maandagavond hadden we een sponsorbijeenkomst waar ook de commerciële afdeling een aantal dingen vertelde. Het grote verschil tussen drie jaar geleden en nu is onder andere dat er een wachtlijst is op stoelen, dat de partners substantieel meer willen en moeten betalen, omdat de waarde van de club gewoon is toegenomen."

Juist dat de waarde van de club toeneemt is uiteindelijk wat het doel is binnen de club. "Dat is precies wat je als club probeert te bereiken en dat gaat negen van de tien keer gepaard met sportieve prestaties. Daar moet dan een stevige basis onder komen te liggen om die volgende financiële stappen te zetten."

FC Utrecht
Uiteraard komt ook de wedstrijd van komende zondag nog ter sprake en daarbij gaat het vooral over de trainer Ron Jans. "Ron heeft al jaren aangetoond dat hij met al zijn teams heel succesvol is geweest. Met PEC Zwolle won hij de bekerfinale en Johan Cruyff Schaal. Later is hij nog bij Twente geweest en nu ook weer bij Utrecht. Twee weken geleden verloren ze weer voor het eerst sinds een hele lange periode, dus hij haalt op dit moment het maximale rendement uit de vele kwaliteit die Utrecht wel heeft."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties