Maatsen: ''Ik vond het heel mooi dat Feyenoord mij terug wilde halen''

Maatsen: ''Ik vond het heel mooi dat Feyenoord mij terug wilde halen''

De inmiddels twintigjarige Ian Maatsen was als linksachter een talent in de jeugd van Feyenoord en speelt inmiddels op huurbasis bij het Burnley van trainer Vincent Kompany. Die club huurt Maatsen van Chelsea. Feyenoord wilde de speler afgelopen zomer huren met een optie tot koop, maar dat wilde Burnley niet. Maatsen zelf wilde liever ook in de Championship blijven spelen in plaats van terug te keren naar Rotterdam.

"Ik vond het heel mooi dat Feyenoord mij terug wilde halen, maar mijn dromen liggen nog altijd in Engeland. Veel mensen wijzen dan naar het Europese voetbal, maar voor mij gaat het om ontwikkeling", aldus Maatsen tegenover Voetbalzone. De speler heeft wel met trainer Arne Slot gepraat. "De interesse was er sowieso, maar zo dichtbij als ik overal las was een transfer nog niet. Ik heb wel een officieel gesprek gehad met Arne Slot, dat was telefonisch. Hem heb ik eerlijk uitgelegd dat ik een doel heb: ik wil in Engeland slagen. Toen ik uiteindelijk voor Burnley koos heb ik hem opnieuw gebeld, dat vond ik wel zo netjes. Hij vertelde me dat hij dat kon waarderen."

Met Burnley doet Maatsen mee om promotie naar de Premier League, de club staat zelfs bovenaan in de Championship. "Ik wilde graag bij een club spelen die meedoet om de bovenste plekken, met een andere druk dus. Ook vind ik een aanvallende speelstijl belangrijk, dan kan ik mezelf het best laten zien." Er zijn inmiddels 27 wedstrijden gespeeld en de verdediger staat op vier doelpunten en vier assists. "Dit is precies waar ik op had gehoopt toen ik voor Burnley koos. Het geheim achter ons succes? We zijn echt een team. Iedereen gunt elkaar alles." Dat klinkt als Feyenoord. Zou Burnley ook hoge ogen gooien in de Eredivisie? "Waar Burnley in de Eredivisie zou staan? Ik denk dat we wel tegen de top drie aan zouden zitten."

Lees meer over
Ian Maatsen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties