López loot Argentinië in Copa América; Gimenez in groep B

López loot Argentinië in Copa América; Gimenez in groep B

Nadat afgelopen week de loting voor het Europees Kampioenschap van aankomende zomer werd verricht, is er donderdag ook geloot voor de Copa América van 2024. Het toernooi wordt ongeveer op hetzelfde moment gespeeld als de Europese variant, namelijk van 20 juni tot en met 14 juli. De loting vond plaats in Miami, tevens de plaats waar de finale wordt gespeeld.

In theorie kunnen er drie Feyenoorders in actie komen op de Copa América: Santiago Gimenez, Marcos López en Igor Paixão. De kans dat de Braziliaan wordt opgeroepen is echter zeer klein, terwijl de linksback en spits van Feyenoord vast onderdeel zijn van hun nationale elftal. Direct na afloop van het seizoen met Feyenoord kunnen de twee Feyenoorders dus afreizen naar de Verenigde Staten, waar het toernooi wordt georganiseerd.

Met name voor Uruguay was de loting erg spannend. Dit was namelijk een topland zonder een geplaatste status en daarom zullen zij niet ontevreden zijn met het ontlopen van Argentinië, Mexico en Brazilië. López heeft deze toplanden echter niet ontlopen en zit in de groep met wereldkampioen Argentinië, aangevuld met Chili en de winnaar van het duel tussen Canada en Trinidad en Tobago.

Gimenéz heeft een wisselvallige status bij het nationale elftal van Mexico. De spits van Feyenoord was afgelopen interlandperiode met een penalty en beslissende assist belangrijk voor zijn land tegen Honduras, maar eerder miste hij ook al belangrijke kansen. Als groepshoofd van groep B zitten de Mexicanen in een poule met Ecuador, Venezuela en Jamaica. Het thuisland van Paixão zit in een groep met Colombia, Paraguay en de winnaar van het duel tussen Costa Rica en Honduras.

Groep A Groep B Groep C Groep D
Argentinië Mexico VS Brazilië
Peru Ecuador Uruguay Colombia
Chili Venezuela Panama Paraguay
Play-off winnaar Jamaica Bolivia Play-off winnaar
Lees meer over
Santiago Gimenez Marcos López
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties