Nederland loot Frankrijk op het EK 2024; Ivanušec treft Italië en Spanje

Nederland loot Frankrijk op het EK 2024; Ivanušec treft Italië en Spanje

Zaterdagavond vond het eerste officiële moment voor het EK 2024 in Duitsland plaats. In Hamburg werd er namelijk geloot voor de groepsfase van het Europese voetbaltoernooi. Voorafgaand aan de loting werden alle landen opgedeeld in vier potten en de landen van alle Feyenoorders die mogelijk in actie komen, zaten in pot 3. Daardoor was het vooraf al duidelijk dat er in ieder geval een sterke tegenstander uit pot 1 getroffen zou worden.

Nederland
Wellicht vanzelfsprekend, maar het grootste percentage spelers bij Feyenoord kan worden opgeroepen voor het Nederlands Elftal. In de vorige interlandperiode waren dit Justin Bijlow, Quilindschy Hartman, Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer en Calvin Stengs, terwijl ook Quinten Timber nadrukkelijk kans maakt op een plekje in de selectie voor het EK van 2024. In de groepsfase zal het elftal van bondscoach Ronald Koeman het opnemen tegen Oostenrijk, Frankrijk en de winnaar van play-offs A.

Slowakije
Zolang Dávid Hancko geen blessure oploopt, is het eigenlijk wel een zekerheid dat de verdediger van Feyenoord met zijn land zal gaan spelen op het Europees Kampioenschap in Duitsland. In totaal staat de teller voor de 25-jarige Slowaak al op 35 interlands, waarin hij vooral als linksback actief is. Ook Leo Sauer maakt kans om mee te gaan naar het toernooi, echter is de talentvolle aanvaller nog wel minder zeker van een plek in de selectie. De afgelopen twee interlandperiodes werd hij opgeroepen om mee te trainen, maar werd de 17-jarige linksbuiten niet opgenomen in de wedstrijdselectie. Slowakije neemt het in de groepsfase op tegen België, Roemenië en de winnaar van play-offs B.

Kroatië
Ook Luka Ivanusec maakt een grote kans om met zijn thuisland te gaan spelen op het EK van aankomende zomer. De linksbuiten van Feyenoord ontbrak het afgelopen jaar in slechts één interlandperiode met Kroatië vanwege een blessure, maar speelde verder iedere wedstrijd. Pas in de laatste speelronde wisten de Kroaten (mede door puntenverlies van Wales) een EK-ticket te behalen. Toch doet Kroatië het vaak wel goed op grote toernooien. Afgelopen zomer werd de finale van Nations League bereikt, maar vooral het WK van 2018 was een groot succes, hier werd namelijk de tweede plek behaald. Kroatië heeft Spanje, Albanië en Italië geloot voor de groepsfase van het EK 2024.

Tsjechië
Ondrej Lingr maakt bij Feyenoord misschien niet het aantal minuten dat hij afgelopen zomer had gehoopt, maar wel kan hij standaard rekenen op een uitnodiging van zijn land Tsjechië. De middenvelder werd in de afgelopen interlandperiodes gewoon opgeroepen, al moet hij het wel vooral doen met invalbeurten. Op het EK kan de Feyenoorder in een groepsfase met Turkije, Portugal en de winnaar van play-offs C hopelijk extra interlands op zijn teller zetten.

Het EK van 2024 wordt op vrijdag 14 juni geopend met de wedstrijd tussen Duitsland en Schotland. De finale wordt gehouden op zondag 14 juli in het Olympiastadion in Berlijn.

Groep A Duitsland Schotland Hongarije Zwitserland
Groep B Spanje Kroatië Italië Albanië
Groep C Slovenië Denemarken Servië Engeland
Groep D Play-off A Nederland Oostenrijk Frankrijk
Groep E België Slowakije Roemenië Play-off B
Groep F Turkije Play-off C Portugal Tsjechië

Landen in Play-offs A: Polen, Estland, Wales en Finland.
Landen in Play-offs B: Israël, IJsland, Bosnië en Herzegovina en Oekraïne
.
Landen in Play-offs C: Georgië, Luxemburg, Griekenland en Kazachstan.

Nederland loot Frankrijk op het EK 2024; Ivanušec treft Italië en Spanje
Lees meer over
Oranje
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties