Wieffer en Stengs beleven primeur in het Nederlands Elftal

Wieffer en Stengs beleven primeur in het Nederlands Elftal

Calvin Stengs is dinsdagavond net als Quilindschy Hartman en Mats Wieffer in de basis begonnen bij het Nederlands Elftal. De aanvaller van Feyenoord opende de score tegen Gibraltar met zijn eerste doelpunt ooit in het shirt van Oranje.

Afgelopen zaterdag had Nederland zich al geplaatst voor het EK van 2024 en dus was de interlandwedstrijd tegen Gibraltar min of meer voor spek en bonen. Voor Wieffer en Stengs wel het ideale moment om hun kwaliteiten te laten zien aan bondscoach Ronald Koeman.

De aanvaller van Feyenoord deed dit dus direct goed door in de tiende minuut zijn eerste doelpunt ooit voor het Nederlands Elftal te scoren. In Portugal begon Stengs aan zijn achtste wedstrijd in het shirt van zijn thuisland, eerder was hij met twee assist betrokken bij doelpunten tegen Estland (5-0) op 19 november 2019.

Wieffer ook trefzeker
Het duurde niet lang voordat de middenvelder van Feyenoord het voorbeeld van Stengs volgde. In de 23ste minuut kopte Wieffer de bal tegen het net en maakte ook hij zijn eerste doelpunt voor het Nederlands Elftal. De 24-jarige Tukker was in zijn eerste zes interlandwedstrijden alleen met een assists tegen Kroatië (2-4) direct betrokken bij een doelpunt.

Lees meer over
Calvin Stengs
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties