Lopez: ''Ik hoop dat de Copa América me helpt''

Lopez: ''Ik hoop dat de Copa América me helpt''

Marcos Lopez mag vertrekken bij Feyenoord. De linksback komt niet meer voor in de plannen van de Rotterdammers en met de komst van Gijs Smal is de kans op speeltijd alleen maar afgenomen. Lopez bereidt zich momenteel met Peru voor op de Copa América en hoopt zich daar in de kijker te spelen bij een nieuwe werkgever.

Tijdens de oefenwedstrijd tegen El Salvador heeft Lopez zijn visitekaartje al weten af te geven. Na een moeizaam jaar bij Feyenoord wist de verdediger indruk te maken. Journalisten waren onder de indruk van zijn optreden en vroegen zich af hoe het kan dat hij met zijn kwaliteiten niet meer speeltijd heeft gekregen van trainer Arne Slot.

''De waarheid is dat de concurrentie erg zwaar is,'' begint de 24-jarige Lopez in gesprek met Eldiez. ''Er is een jonge linksback en de coach gaf hem het vertrouwen. Misschien heb ik me in de eerste maanden niet genoeg laten zien op de training. Op dit niveau kun je je niet ontspannen, zeker daar niet. Maar daarna ging ik de knop omzetten, aanpassen aan wat de coach wilde en hard trainen.''

De Copa América is een prachtig podium voor Lopez. De periode bij Feyenoord laat hij dan ook even achter zich. ''Op dit moment beleef ik een goed moment met het Peruaanse nationale elftal en ik hoop dat de Copa América me helpt om nieuwe doelen en ambities te vinden. Mijn toekomst wordt door mijn zaakwaarnemer geregeld, het is niet het moment om daarover na te denken. Ik wil gewoon een goede Copa América spelen.''

Lees meer over
Marcos López
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties