Lof voor Trauner: "Voor Feyenoord een heel stabiele factor"

Lof voor Trauner: "Voor Feyenoord een heel stabiele factor"

Ondanks de belabberde wedstrijd tegen Sparta was er toch één Feyenoorder opgenomen in het Elftal van de Week van De Telegraaf. Dat elftal wordt wekelijks samengesteld door een oud-international, en deze week was het de beurt aan oer-Feyenoorder Mario Been. Hij reserveerde daarbij een plekje voor Gernot Trauner.

De reden achter de keuze voor Trauner was onder meer dat Feyenoord eindelijk weer eens de nul hield. Dat lukte voor het laatst op 19 september tegen PSV (0-4), waarna doelman Justin Bijlow zeven wedstrijden op rij wél gepasseerd werd. "Het was een tijd geleden dat Feyenoord de nul hield. Trauner is daar bepalend in", stelde Been.

"Hij verlengde ook de bal bij de 0-1 van Cyriel Dessers, maar dat is een detail", vervolgde Been, die vooral Trauners waarde in de verdediging wilde uitlichten. "Hij is voor Feyenoord een heel stabiele factor. Die jongen weet wat er nodig is om een defensie te leiden. Hij voert uit wat er van hem gevraagd wordt en wat hij verdedigend doet, doet hij goed."

Lees meer over
Mario Been Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties