Lingr: "We krijgen een coach die de Tsjechische mentaliteit kent"

Lingr: "We krijgen een coach die de Tsjechische mentaliteit kent"

Ondřej Lingr bereidt zich momenteel met Tsjechië voor op het EK in Duitsland. De middenvelder behoort tot de definitieve selectie en hoopt op speelminuten tijdens de duels tegen Portugal, Georgië en Turkije. Vrijdagmiddag op de persconferentie ging het niet alleen over het eindtoernooi, maar was de nieuwe trainer van Feyenoord Brian Priske ook onderwerp van gesprek.

"Ik hoorde van de jongens in het nationale team alleen maar positieve reacties. Ik moet toegeven dat ik verrast was, omdat ik niet had verwacht dat ze zo'n goede band met hem hadden", begint Lingr zijn verhaal tijdens het persmoment. "In twee jaar tijd heeft hij geweldig werk geleverd en drie trofeeën gewonnen. Petje af. Feyenoord is een welverdiende beloning voor hem. Hij krijgt de kans om de groepsfase van de Champions League te ervaren, wat geweldig voor hem moet zijn."

Lingr is duidelijk geweest over zijn toekomst. De aanvallende middenvelder ziet het niet zitten om nog een jaar als wisselspeler door te brengen. De komst van Priske zorgt misschien voor een nieuwe situatie. "Ik ben blij met Priske. We krijgen een coach die de Tsjechische mentaliteit kent. Misschien helpt dat me een beetje. Het is een nieuwe motivatie, een nieuwe uitdaging. Ik kijk er erg naar uit om nieuwe dingen van hem te leren en als voetballer te groeien."

Bij Feyenoord was Lingr vooral belangrijk als invaller. De rechtspoot wist als 'joker' vier keer het net te vinden afgelopen seizoen. "Dat heeft me zeker geholpen om geselecteerd te worden. Maar ik wil natuurlijk vanaf het begin spelen. Aan de andere kant heb ik me altijd willen laten zien vanaf de bank. Het is goed dat dat gelukt is. Toch zou ik niet willen dat iemand dat in de toekomst misbruikt. Nu ben ik zelfverzekerd genoeg om te laten zien dat ik in de basis hoor."

Lees meer over
Ondřej Lingr
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties