Lingr scoort eerste interlandgoal voor Tsjechië

Ondrej Lingr heeft in aanloop naar het EK met Tsjechië zijn eerste interlanddoelpunt gescoord. Vrijdagavond kwam de aanvallende middenvelder van Feyenoord 34 minuten in actie tijdens de, met 7-1 gewonnen, oefenwedstrijd tegen Malta.

Al na zes minuten kwam Tsjechië op een voorsprong en daarmee werd de toon gezet voor een monsterscore. Toch duurde het nog tot vlak voor rust totdat de ploeg van Lingr het tweede doelpunt wist te scoren. Vervolgens liep de score uit tot 7-1 en kwam de Feyenoorder na 56 minuten binnen de lijnen. Lingr was zelf trefzeker in de 71ste minuut.

Donderdagavond kwam ook Ramiz Zerrouki in actie, maar zijn wedstrijd verliep wat teleurstellender. De middenvelder speelde met Algerije tegen Guinee voor de WK-kwalificatie, maar de twee tegendoelpunten in een kwartier tijd konden niet meer worden goed gemaakt. Algerije heeft nog altijd de koppositie in de groep en komt maandag in actie tegen Oeganda. Voor Zerrouki was het zijn 35ste interland.