Lijnders: "Arne heeft alles in zich om hier een succes te worden"

Lijnders: "Arne heeft alles in zich om hier een succes te worden"

Niet alleen Jürgen Klopp heeft Liverpool na negen jaar verlaten. Ook assistent-trainer Pepijn Lijnders gaat aan een nieuw avontuur beginnen nadat hij 334 wedstrijden op de bank zat naast de Duitser. De 41-jarige Nederlander is onlangs gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van RB Salzburg.

"Ik ken Arne heel goed", vertelde Lijnders in een gesprek met de Engelse krant The Athletic. "Hij kwam ongeveer negen jaar geleden naar mijn huis in Nederland. Om over voetbal te praten. Hij kwam langs met duizend vragen. Ik heb geprobeerd ze allemaal te beantwoorden. Sindsdien hebben we nauw contact gehouden."

Lijnders drong binnen de club al aan op een type trainer als Slot. De voormalig Feyenoorder heeft ten slotte bewezen dat hij de lijn van Klopp kan doorzetten met zijn voetbalvisie. "Toen ik met Mike (Gordon, voorzitter investeerdersgroep Fenway Sports Group, red.) en Jurgen sprak, zei ik dat je een jonge coach nodig hebt die kan meegroeien met dit nieuwe team. Arne heeft alles in zich om hier een succes te worden."

Liverpool komt voor Slot op het juiste moment en Lijnders verwacht dat hij een goede kans van slagen heeft. "Hij is een ongelooflijke coach, die precies weet wat hij wil en de ervaring heeft om bij een club als Liverpool te werken. Een club die overeenkomsten heeft met Feyenoord, dat ook gepassioneerde fans heeft en waar ze ook You'll Never Walk Alone zingen."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties