L’Equipe: Malacia zegt Lyon af en kiest voor United

L’Equipe: Malacia zegt Lyon af en kiest voor United

Tyrell Malacia had eind vorige week een akkoord bereikt met Olympique Lyon, maar heeft de club persoonlijk laten weten nu voor Manchester United te kiezen. Dat meldt de Franse krant L'Equipe. De linksback van Feyenoord onderhandelt momenteel met de Engelsen over een meerjarig contract.

Daarmee lijkt er snel een einde te komen aan de transfersoap waarin Malacia dinsdag belandde. De persoonlijke voorwaarden zullen geen struikelblok vormen voor Manchester United en deze fase van de onderhandelingen wordt daarom ook slechts als formaliteit gezien. De linksback wordt de eerste versterking van de Engelsen deze zomer.

De jeugdexponent van Feyenoord krijgt op OId Trafford te maken met sterke concurrentie, maar toch liggen er kansen. Luke Shaw komt namelijk net terug van een blessure, Alex Telles kende een zeer moeizaam debuutseizoen en Brandon Williams mag tegen een goed bod vertrekken. Daarnaast zal zijn rol bij United uitvoerig zijn besproken met het oog op het WK in Qatar van deze winter.

De transfersom bedraagt naar verluidt vijftien miljoen euro, wat via bonussen nog kan oplopen tot zeventien miljoen euro. Daarnaast heeft Feyenoord een doorverkooppercentage bedongen. Het is, als alle bonussen gehaald worden, de op één na hoogste uitgaande transfer van de Rotterdammers ooit. De transfer van Dirk Kuyt naar Liverpool staat met achttien miljoen euro nog alitjd op één.

Lees meer over
Tyrell Malacia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties