Kökcü merkt verschil: "Dat is in Portugal niet het geval"

Kökcü merkt verschil: "Dat is in Portugal niet het geval"

Na vijf officiële wedstrijden voor zijn nieuwe club te hebben gespeeld, is Orkun Kökcü inmiddels wel gewend bij SL Benfica. De regerend landskampioen staat momenteel met één punt achterstand op koploper Boavista op de vierde plek, maar de fans zijn erg enthousiast over de oud-Feyenoorder.

Vandaag kwam de middenvelder met zijn nationale elftal in actie in Genk, waar hij met 4-2 verloor van Japan. In België vertelt Kökcü over het verschil tussen zijn huidige competitie en de Eredivisie, waar hij in Portugal al snel een klik vond met wereldkampioen Angel Di Maria. "Eigenlijk is het na mijn transfer vrij snel goed gegaan", begint de oud-Feyenoorder tegenover het Algemeen Dagblad. "Benfica is net als Feyenoord een topclub en dus heb je in de competitie veel de bal. Er is één groot verschil met de eredivisie. In Nederland komen relatief kleine clubs soms ook met aanvallende intenties naar een wedstrijd tegen een titelfavoriet. Ze spelen dan behoorlijk open, maar dat is in Portugal niet het geval. De kleinere clubs gaan ver terug en daar moet je dan een oplossing voor vinden."

Bij SL Benfica staat Kökcü onder leiding van de voormalig trainer van PSV, die hem persoonlijk graag in Portugal wilde hebben. "Roger Schmidt is net als Arne Slot iemand die uitgaat van balbezit, dus dat is niet zo'n overgang. En aan het leven in Portugal wen je ook snel, moet ik zeggen. Dat heb ik snel opgepikt." Toen duidelijk werd dat de middenvelder vertrok naar Lissabon, verschenen er diverse vraagtekens of hij niet een stapje hoger had gekund. "Ik weet niet of iedereen in Nederland zich realiseert hoe groot deze club is", concludeert Kökcü.

Kökcü speelde dinsdag tegen Japan alweer zijn 24ste interland voor Turkije en staat sinds zijn groei bij Feyenoord standaard in de basiself. In zijn eerste vijf wedstrijden voor SL Benfica wist de oud-Feyenoorder één keer te scoren en gaf hij ook één assist. In de Champions League mag hij het met Fredrik Aursnes opnemen tegen Inter Milan, RB Salzburg en Real Sociedad.

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties