Kökcü uitgeroepen tot Eredivisie Speler van het Jaar 2022/'23

Orkun Kökcü heeft maandagavond opnieuw een onderscheiding ontvangen voor zijn sterke laatste seizoen in het shirt van Feyenoord. De 22-jarige middenvelder is uitgeroepen tot Eredivisie Speler van het Jaar 2022/'23 tijdens de Eredivisie Awards.

Kökcü was tijdens het kampioensjaar van Feyenoord de absolute aanjager op het middenveld. De international van Turkije speelde 32 wedstrijden in de Eredivisie, scoorde acht keer en gaf drie assists. In totaal kwam Kökcü tot 2700 minuten in de competitie. Mede door zijn drive en inzet was Kökcü in staat om de Rotterdammers bij de hand te nemen en overwinningen over de streep te trekken en uiteindelijk een transfer naar SL Benfica af te dwingen.

Verder werd bekend dat oud-Feyenoorder Michael Kramer het doelpunt van het seizoen maakte. De spits van RKC Waalwijk kreeg onder andere de voorkeur boven de doelpunten van Danilo en Sebastian Szymanski. De titel Johan Cruijff Talent van het Jaar ging naar Xavi Simons. Voor de Award waren er geen Feyenoorders genomineerd. Voor de Eredivisie Speler van het Jaar award waren ook Santiago Gimenez, Dávid Hancko, Václav Černý en Xavi Simons genomineerd.

Karim El Ahmadi
Kökcü is de eerste Feyenoorder die de prijs voor Speler van het Jaar wint sinds Karim El Ahmadi. ''Het seizoen begon moeizaam, daar heb ik aan het einde van het jaar meer over losgelaten. Ik had moeite om op te starten; de trainer zit hier, en die kan wel vertellen hoe ik in de eerste weken ervoor stond.'' Kökcü werd toegesproken door Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida. ''Ik vind het mooi dat Lutsharel echt met woorden kan uitleggen wat zijn gevoel is. Ik vind het knap van hem dat hij dat nu durft. Ik ben ook heel trots op hem.''

Arne Slot
Kökcü kreeg de prijs uitgereikt uit handen van zijn vader. Ook Arne Slot werd op het podium geroepen en had mooie woorden voor de prijswinnaar. ''Als je samen een prijs wint, bij een club die ook niet elk jaar een prijs wint. Als je ook ziet wat het met de supporters heeft gedaan, dat dat wel iets heel bijzonders is wat je de rest van je leven meeneemt. Hij heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt als speler, maar ik denk vooral als mens. Dat heb ik ook aan zijn ouders verteld, dat ze daar het meest trots op mogen zijn.''

Kökcü uitgeroepen tot Eredivisie Speler van het Jaar 2022/'23
Oud-Feyenoorder Orkun Kökcü was aanwezig om zijn prijs persoonlijk in ontvangst te nemen.
Kökcü uitgeroepen tot Eredivisie Speler van het Jaar 2022/'23
Naast Dennis te Kloese was ook Arne Slot aanwezig bij de Eredivisie Awards. De trainer ontving eind juni de Rinus Michels Award.
Kökcü uitgeroepen tot Eredivisie Speler van het Jaar 2022/'23
Kökcü uitgeroepen tot Eredivisie Speler van het Jaar 2022/'23
Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties