Kökcü belangrijk voor SL Benfica en wint Supercup

Orkun Kökcü heeft zijn eerste prijs met SL Benfica te pakken. De voormalige Feyenoorder speelde woensdagavond de Supercup tegen FC Porto en was na negentig minuten te sterk voor de nummer twee van het afgelopen seizoen.

Kökcü begon, net als Fredrik Aursnes, in de basisopstelling en stelde trainer Roger Schmidt niet teleur. De international van Turkije was belangrijk voor de thuisploeg met een assist op Ángel Di María. Niet veel later was het via Petar Musa alweer raak, en stond er met twintig minuten te spelen een 2-0 voorsprong op het scorebord.

Vlak na het doelpunt werd Kökcü naar de kant gehaald. Florentino Luís was zijn vervanger en moest met zijn verdedigende kwaliteiten de voorsprong verdedigen, wat uiteindelijk ook gelukt is. Kökcü heeft indruk gemaakt met zijn spel en ontving een beoordeling op basis van statistieken van 7.7, Alleen doelpuntenmaker Di María scoorde met een 7.8 hoger.

Op de persconferentie na afloop werd Schmidt gevraagd naar het optreden van Kökcü. ''Mijns inziens deed hij het heel erg goed. Het is niet makkelijk om dit als speler van Benfica te bereiken, omdat er veel druk op staat. Het is niet makkelijk om met zoveel intensiteit aan de wedstrijd deel te nemen. Ze speelden desondanks ontzettend goed.''