Topweekend voor oud-Feyenoorder Kökcü: "Ik denk dat het beste nog gaat komen"

Het is een mooie week voor oud-Feyenoorder Orkun Kökcü. De aanvoerder van de kampioensploeg van vorig seizoen maakte op fraaie wijze zijn eerste treffer voor Benfica en vloog vervolgens terug naar Nederland om als Voetballer van het Jaar 2022/23 de Gouden Schoen in ontvangst te nemen. Dat was voor De Telegraaf gelegenheid om bij te praten met de 22-jarige middenvelder.

Zo vertelde Kökcü bijvoorbeeld over de aanpassingsfase bij zijn nieuwe club. "Bij Feyenoord was ik gewend om altijd de bal te hebben en dominant te zijn in wedstrijden. Nu zit ik in een ploeg met meer grote, ervaren voetballers, die sterk aan de bal zijn. Er zitten alleen al twee wereldkampioenen in mijn team. Maar het klikt elk duel beter en ik denk dat het beste nog gaat komen."

Tegelijkertijd blijft hij zijn oude club natuurlijk volgen. Met twee goede wedstrijden na een matige start ziet Kökcü daarbij veel gelijkenissen met vorig seizoen. "Net als vorig jaar moest het elftal met zoveel nieuwe spelers even ingespeeld raken. De spelers moesten wennen, maar ik zie nu met eigen ogen dat het weer goed gaat. Tegen ons liet Feyenoord in de voorbereiding ook al zien dat het een goede ploeg is."

Eerste goal voor Benfica
Zaterdag won Benfica met liefst 4-0 van Vitória SC. Dat was ook een mooie avond voor Kökcü zelf die met een prachtige knal zijn eerste doelpunt voor de club maakte. "Ik weet dat ik dit kan, want ik heb het bij Feyenoord vaker gedaan. Ik raakte de bal heerlijk en wist meteen dat hij in de bovenhoek zou komen. Het doelpunt voelde als een bevrijding voor me, want ik had nog niet gescoord en wilde zo graag voor eigen publiek een goal maken. Dat gevoel had ik heel sterk. Nu ben ik los."

Overigens deed Fredrik Aursnes, de andere ex-Feyenoorder bij Benfica, ook een duit in het zakje. De Noor maakte even na de pegel van Kökcü een minstens zo mooie treffer, waarmee hij de eindstand op het scorebord zette.

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties