KNVB gaat clubs hard aanpakken en dreigt met puntenaftrek

KNVB gaat clubs hard aanpakken en dreigt met puntenaftrek

Het programma 'Ons Voetbal Is Van Iedereen' krijgt een vervolg met nieuwe aangescherpte maatregelen. De Rijksoverheid, de KNVB en hun samenwerkingspartners hebben het gezamenlijke plan om racisme en discriminatie in het voetbal te bestrijden. Concreet: clubs die in overtreding gaan kunnen rekenen op forse straffen.

''Een onafhankelijk aanklager toetst bij incidenten of clubs voldoende hebben gedaan om kwetsende spreekkoren te bestrijden'', schrijft de voetbalbond. ''Eventuele straffen voor clubs variëren van (voorwaardelijke) boetes, het spelen van wedstrijden zonder (uit)publiek tot het in mindering brengen van punten. Aanstichters van en/of deelnemers aan ongewenste spreekkoren worden opgespoord en vervolgens gecorrigeerd via de ketenbenadering: BVO, KNVB, politie en justitie.''

Onder de term discriminerende spreekkoren vallen homofobe, antisemitische en racistische uitingen. Ook voor discriminerende spandoeken worden harde maatregelen genomen. De makers/eigenaren van het spandoek zullen achterhaald worden en er zal, indien mogelijk, aangifte worden gedaan bij de politie.

straffen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties