Kijktip: Jorien van den Herik te gast bij Goedemorgen Eredivisie

Kijktip: Jorien van den Herik te gast bij Goedemorgen Eredivisie

Het ongekende succes van Feyenoord doet vele mensen deugd. Zo ook Jorien van den Herik die er tijdelijk voor uit zijn spreekwoordelijke 'media-pensioen' komt. De oud-voorzitter van de Rotterdamse club is uitgenodigd door ESPN om zijn mening te geven over de huidige gang van zaken op en buiten het veld in Rotterdam-Zuid.

Als zakenman verwierf van der Herik een plekje binnen Feyenoord door bij te dragen aan de financiering van transfer vanaf 1984. Na een aantal omzwervingen binnen de club werd hij uiteindelijk in 1992 voorzitter. Niet zonder succes leek hij lang de juiste man op de juiste plaats. Met zijn directe manier van leidinggeven bleef hij tot 2006 aan de top van de Stadionclub.

Nadat de commissie-Kerkum zijn aftreden eiste, legde van den Herik zijn functie in december 2006 neer. De club zat op dat moment in zwaar weer, financieel en sportief bezien. Na zijn aftreden heeft van den Herik de publiciteit zelden gezocht. Tot aanstaande zondag. Evenals oud-verdediger Daryl Janmaat zal hij aanschuiven aan tafel bij ESPN 10 uur 's ochtends.

Lees meer over
Jorien van den Herik
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties