Jones lovend over Gio: ''Weinig spelers klaagden over hem''

Jones lovend over Gio: ''Weinig spelers klaagden over hem''

Giovanni van Bronckhorst nam deze week het stokje over van Steven Gerrard als hoofdtrainer bij het Schotse Rangers FC. Brad Jones, oud-keeper van Feyenoord, werkte twee jaar samen met Gio bij de Rotterdammers en is lovend over de werkwijze van de oefenmeester tijdens het kampioensjaar.

"Die laatste weken waren niet makkelijk", begint Jones in gesprek met BBC Scotland. "De druk nam toe en de fans snakten naar het succes. Een dag voor de wedstrijd zwaaiden ze ons uit met fakkels en vuurwerk. Het was intens. Daar kwam de koele en kalme Van Bronckhorst kijken. Hij veranderde niets, raakte niet in de war. Hij hield vast aan dezelfde mensen om het binnen te halen." De keeper vond het fantastisch om de eerste landstitel in achttien jaar te winnen met Feyenoord.

"Het was een grote stap voor Gio. Hij is een relaxte gozer en dat sloeg aan. Iedereen wilde voor hem spelen. Hij bracht rust in de kleedkamer. Weinig spelers klaagden over hem, of ze nu speelden of niet. Dat is lang niet altijd het geval." De Australiër geeft aan dat er wat 'moeilijke karakters' in de groep zaten. Daar ging Van Bronckhorst goed mee om. "Hij is oprecht en makkelijk in de omgang. Maar tegelijkertijd dwong hij het respect af dat een coach nodig heeft. Hij is zeker een trainer die spelers beter maakt. We hadden geen makkelijke groep bij Feyenoord, er waren wat moeilijke karakters. Maar als alle spelers willen werken voor de coach, zegt dat wel iets."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties