"Je moet toch maar afwachten of die kans nog een keer komt"

"Je moet toch maar afwachten of die kans nog een keer komt"

Nadat Mats Wieffer, Quilindschy Hartman, Dávid Hancko en Santiago Gimenez afgelopen maand al serieuze kans maakte om een transfer te maken, zal de aankomende transferzomer naar alle verwachting veel spektakel gaan opleveren. Feyenoord kan met de lange contracten veel geld vragen en met de geïnteresseerde topclubs hoeft dit geen probleem te zijn.

"Ik denk dat Wieffer en Hartman echt bezig zijn om het EK te halen", begint Karim El Ahmadi in het programma Voetbalpraat. "Hancko heeft in Europa ook echt wel laten zien dat hij een goede speler is, dus dat is er dan wel een die de volgende stap had kunnen maken." Mocht de Slowaak zijn volgende stap gaan maken dan levert hij veel geld op, want afgelopen week heeft hij zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2028. "Dat doet hij natuurlijk niet zomaar. Daar zal een tekenbonus tegenover staan en een forse verhoging van het salaris. Dus Feyenoord durft ook wel aan de voorkant te investeren, dat straks een Premier League-club ineens veertig miljoen neerlegt."

Men vindt het aan tafel logisch dat Feyenoord Hancko niet heeft laten gaan naar PSG, maar ook dat de Slowaak het zelf niet moet willen. Hij zou namelijk als 'tijdelijke' vervanger van de geblesseerde Skriniar worden gehaald. Vincent Schildkamp denkt wel dat de centrale verdediger momenteel de beste kans maakt om een mooie stap te maken. "Ik vind wel dat hij de meest stabiele van allemaal is. Hartman gaat als een komeet, maar er zit ook nog wel eens een helftje tussen dat het even minder is. Hancko is echt al hele lange tijd constant en heel goed."

Mats Wieffer
El Ahmadi is blij dat Wieffer de stap naar Atlético Madrid nog niet heeft gemaakt. "Nu nog een paar maanden voor het EK had ik het niet gedaan. Als je het middenveld van Atlético ziet, daar zit ook wel wat kwaliteit tussen. Als je dan drie/vier maanden niet gaat spelen, dan wordt het ook wel lastig om bij het Nederlands elftal kans te maken." Wieffer zei dit zelf ook met ongeveer deze woorden. "Hij weet ook wel waar hij vandaan komt. Als je ziet hoe hij zich nu ontwikkelt en dat nu Feyenoord wat minder speelt hij alsnog één van de betere spelers is."

"Hij is heel goed met het inzicht en hij schakelt echt direct om", begint Kees Kwakman met het omschrijven van Wieffer zijn kwaliteiten. "Hij is altijd één van de eerste die direct teruggaat. Hij ziet gewoon heel goed waar het gevaar dreigt en hoe hij het dicht moet lopen. Ook heeft hij de fysieke kwaliteiten om dat te doen, met die lange stelten van hem. Hij is een beetje vals snel, dus sneller dan je denkt."

Ook El Ahmadi erkent deze woorden. "Wat ik bij hem ook heel goed vindt, is dat als hij niet goed in een wedstrijd zit met balverlies, hij altijd de ballen alsnog opeist. Dat vind ik echt mooi om te zien." Kwakman had als hij Wieffer was zijn koffers direct ingepakt om naar Madrid te gaan. "Je moet toch maar afwachten of die kans nog een keer komt. Hij zal daar toch wel wat minuten gaan maken? Zeker met drie centrale kan je hem er daar ook wel tussen zetten."

Wieffer heeft de kwaliteiten om te slagen bij Atlético Madrid
Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties