"Dat zijn duels waarin dit soort spelers worden gewogen door topclubs"

"Dat zijn duels waarin dit soort spelers worden gewogen door topclubs"

Feyenoord gaat de dubbele ontmoeting met AS Roma tegemoet en kan niet beschikken over Justin Bijlow en Gernot Trauner. Daarnaast ontbreekt naar alle waarschijnlijkheid ook Quinten Timber wegens een zware hersenschudding bij het eerste duel. Met de afwezigheid van deze sterkhouders is het aan andere spelers om op te staan en die rol te pakken. Zo ook bijvoorbeeld voor Santiago Gimenez, die snel weer zijn oude vorm terug moet krijgen.

"Belangrijkste in zo’n fase voor een spits is de dingen te blijven doen die je moet doen", begint Wim Kieft zijn column in De Telegraaf. De analist zag dat Gimenez in Alkmaar vooral bezig was met zichzelf en dat zorgt voor irritatie bij medespelers. "Feyenoord-trainer Arne Slot pakte dat goed aan afgelopen week richting Gimenez. Hij sprak de Mexicaan aan op zijn houding in de eerste wedstrijd tegen AZ en je zag dat hij voor de beker gewoon zijn opdrachten uitvoerde en deed wat hij moest doen."

Iedere spits op het hoogste niveau maakt wel eens een mindere fase mee en daarnaast is het seizoen nog lang, dus is er ook nog genoeg tijd voor Gimenez om zichzelf te bewijzen met doelpunten. "De druk bij een spits ligt sowieso al hoger, omdat hij puur wordt afgerekend op doelpunten. Evenals een doelman, die wordt afgerekend op tegentreffers. Iedere misser of fout ligt onder een vergrootglas. Een middenvelder kan zich lekker verschuilen, maar een spits en een keeper moeten altijd aan staan. Die kunnen zich niet verstoppen."

Internationaal onderscheiden
Van Wieffer hoeft bij de afwezigheid van Timber niet meer verwacht te worden dat hij nu een leidende rol gaat pakken, want hij is al weken de baas op het middenveld. Kieft ziet ook dat het bij de Tukker erg simpel gaat. "Hij speelt zijn wedstrijden mee, is fysiek in orde, heeft een groot loopvermogen en wordt niet afgerekend op doelpunten of tegendoelpunten. Daarbij is hij een heel stabiele persoonlijkheid die niet snel onder de indruk raakt."

Kieft is ook heel enthousiast over Quilindschy Hartman en Dávid Hancko. De Slowaak laat zien tot nu toe iedere tegenstander goed aan te kunnen en zal ook in de Europa League tegen een hele sterke Romelu Lukaku moeten laten zien dat hij de baas is op het veld. "Dat zijn duels waarin dit soort spelers worden gewogen door buitenlandse topclubs. In Nederland spelen ze te weinig topduels. Hier willen clubs druk zetten, vooruit verdedigen en dan zie je dat sommige spelers bij onze topclubs ondanks het lagere tempo moeite hebben om zich onder de druk uit te spelen. Internationaal word je geconfronteerd met een veel hoger tempo en gaat het helemaal mis. Ik ben benieuwd welke Feyenoorders zich tegen AS Roma kunnen onderscheiden en wie er aan onderdoor gaan."

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties