Hancko: "Dat is een andere kant van het verhaal over mijn komst"

Dávid Hancko blinkt wekelijks uit in het elftal van Arne Slot en staat op radar van diverse Europese topclubs. Paris Saint Germain zou afgelopen transferwindow al concrete interesse hebben getoond, maar de Slowaak blijft nog minimaal tot de zomer spelen in het shirt van Feyenoord. De verdediger zette deze week zelfs zijn handtekening onder een contract tot 2028 en gaf direct een interview op het YouTube-kanaal van de Rotterdammers.

De verdediger vertelt met een grote glimlach over zijn contractverlenging. "Ik ben heel blij, omdat ik denk dat het niet gebruikelijk is dat je na één seizoen en een paar maanden een nieuw contract krijgt. Wanneer de gesprekken tussen mij en Feyenoord begonnen, verliep het soepel en snel. Binnen een paar weken waren wij eruit. Het is een eer om een nieuw contract te krijgen bij Feyenoord."

Het doet Hancko heel veel dat Feyenoord bereid is om het contract nu al te verlengen tot 2028. "De waardering die ze uiten, hoe blij ze zijn met mijn prestaties. Ik heb het al meerdere malen aangegeven dat dit mij motiveert om nog beter te presteren. En de club simpelweg terug te betalen. De club haalde mij hier naartoe en ze verlengen mijn contract al na een jaar en een paar maanden. Nu wordt er natuurlijk verwacht dat ik presteer. Dat is logisch en ik ga mijn best doen."

Familie
De verdediger van Feyenoord ondertekent zijn nieuwe contract in het bijzijn van zijn vrouw en kleine zoon. "Dit soort momenten komen niet altijd vaak voor in een voetbalcarrière. En wanneer de wedstrijden laat op de avond zijn kunnen ze niet komen, omdat onze zoon nog klein is. Daarom kunnen ze maar een paar wedstrijden in het seizoen bezoeken. Dit is een moment dat ze er wel bij kunnen zij en daar ben ik heel blij mee."

"Dat is een andere kant van het verhaal over mijn komst", vervolgt Hancko over de situatie met zijn gezin. "Toen ik hier kwam was onze zoon pas twee maanden oud en dat had een grote impact in ons gezin, omdat mijn vrouw ook al gestopt was met tennis. Vervolgens verhuizen we naar een ander land. We hebben in een korte periode veel veranderingen meegemaakt. Maar zij waren al vanaf het begin mij steun."

Hancko zijn vader was zijn trainer toen de verdediger van Feyenoord nog in de jeugdelftallen speelde. "Tegenwoordig gaat het meer over de steun. Hij is nog steeds coach in Slowakije en we praten soms over tactiek. Het gaat soms over mij persoonlijk. Vroeger toen ik thuiskwam, haalde hij mijn moeder erbij om over voetbal te praten. Hij is vandaag nog steeds enthousiast en hij wil nog steeds over voetbal praten. Nu is het niet meer dat hij mij vertelt hoe ik moet voetballen. Ik kan zeggen dat hij momenteel erg blij is met wat ik laat zien."

Eigen prestaties
In zijn eerste anderhalve seizoen bij Feyenoord wist Hancko het kampioenschap te behalen en speelde hij zes wedstrijden in de Champions League. "Ik ben best tevreden. Ik ga niet zeggen dat het niet beter kon en dat ik de beste ben. Dat is niet het geval, maar ik was blij dat ik in de eerste wedstrijden goede presteerde. Vanaf dat moment dachten de supporters volgens mij: 'Oké, hij kan dit wel'. Dat is bij mij blijven hangen en als ik mij voorbereid op een wedstrijd dan denk ik daaraan. Ze verwachten dat ik de beste op het veld ben, of in ieder geval in de verdediging."

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties