"Je moet het een beetje voor Danilo opnemen"

"Je moet het een beetje voor Danilo opnemen"

Het Legioen lijkt erg verdeeld te zijn over de waarde van Danilo voor Feyenoord. De Braziliaan is Arne Slots eerste keus in de spits en verricht enorm veel werk, maar liet zich de laatste weken aan de bal juist een stuk minder zien. In de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad werd zijn rol uitgelicht.

"Je moet het een beetje voor Danilo opnemen", trapte Feyenoord-watcher Mikos Gouka af. "Hij staat eigenlijk op het veld om heel hard te rennen en heel veel druk te zetten. Hij verricht zoveel verdedigend werk, maar je ziet hem in het spel zelf niet en na 60 à 70 minuten is het op. Dan is het frustrerend dat na een minuut of 50 het publiek de naam van Santiago Gimenez scandeert. Danilo geeft alles wat hij heeft. Bryan Linssen had hetzelfde, maar die maakte makkelijker goals."

Met dat laatste is collega Johan Inan, die Danilo de laatste jaren als Ajax-watcher van dichtbij aan het werk zag, het niet eens. "Ten Hag zei altijd over hem dat hij de beste afmaker was die ze hadden. Het probleem is alleen: wil je Danilo aan de lopende band laten scoren, dan moet je zorgen dat hij in de zestien veel kansen krijgt. Op de trainingen heb ik ook gezien: dan schiet hij ze uit alle hoeken en standen binnen."

Voorzetten
Bij Feyenoord valt de laatste weken juist op dat er relatief weinig kansen binnen de zestien worden gecreëerd. "Je ziet genoeg mensen voor de goal bij Feyenoord, maar de echte afstemming mis je nog een beetje", ziet Gouka. "Dan kun je zeggen dat de voorzetten van Pedersen of Hartman niet groots zijn, maar ik denk dat er ook nog wel aan gewerkt moet worden met de spelers die voor de goal komen."

"Dat zit er misschien ook in dat er met de backs en de vleugelspitsen best veel is gerouleerd dit seizoen", opperde Inan. Gouka benadrukte echter dat het probleem niet op de flanken ligt, maar bij de mensen in de zestien. "Of Hartman of López nu de back is, uiteindelijk komt die bal er wel. Het zit 'm vooral in die vier, vijf man die voor de goal komen. Daar halen ze te weinig uit."

Danilo is een belangrijke schakel in de basiself van Feyenoord
Lees meer over
Danilo Pereira da Silva
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties