Ochtendjournaal: Feyenoord kon de dominantie weer niet uitdrukken in kansen

Ochtendjournaal: Feyenoord kon de dominantie weer niet uitdrukken in kansen

Feyenoord kijkt met een dubbel gevoel terug op de Klassieker van zondagmiddag. De Rotterdammers waren weliswaar beter dan Ajax - zo zagen ook de ochtendkranten - maar kwamen toch niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het was een probleem dat dit seizoen vaker terugkwam: een Feyenoord dat beter speelde maar dat de veldverhoudingen niet kon vertalen naar doelpunten.

'Tevreden met het spel, niet met het punt', zo kopte het Algemeen Dagblad na de Klassieker vanuit het perspectief van Feyenoord. "De Klassieker bewees dat Feyenoord zich voetballend moeiteloos kan meten met de aartsrivaal uit Amsterdam. De Rotterdammers verzuimden echter het veldoverwicht uit te drukken in doelpunten."

Dat laatste is een probleem waar Feyenoord dit seizoen al vaker tegenaan liep. "Feyenoord kon zoals vaker dit seizoen de dominantie niet of nauwelijks uitdrukken in kansen. Neem alleen de eerste helft, waarin Feyenoord de bovenliggende partij was. De beste kans voor de Rotterdammers was nota bene een bal die Ajacied Jurriën Timber bijna achter zijn eigen keeper leek te tikken. De 1-0 van Igor Paixão was zeer fraai, maar een afstandsschot wordt doorgaans niet als een echte kans gezien."

Hartman en Geertruida
De Telegraaf besteedde maandagochtend aandacht aan de twee beste spelers aan Feyenoord-zijde. "In de verdediging van Feyenoord stonden twee uitblinkers die uit de eigen opleiding komen: Quilindschy Hartman en Lutsharel Geertruida. Hartman speelde met een leeuwenhart en zorgde ervoor dat zijn tegenstander Francisco Conceição al in de rust werd gewisseld. Met Dusan Tadic had hij ook geen problemen."

"Geertruida bewees andermaal dat hij centraal achterin op zijn best is. Daar zal hij op termijn ook wel permanent terechtkomen", voorspelde de krant over de vervanger van Gernot Trauner, die in de jeugd ook centrumverdediger was maar bij Feyenoord 1 vooral als rechtsback speelde. "Zijn duelkracht is op die positie in het centrum zijn sterkste punt."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties