'Feyenoord overweegt versterking op de flanken'

'Feyenoord overweegt versterking op de flanken'

Feyenoord overweegt deze winter nog een extra aanvaller aan te trekken. Dat meldde 1908.nl maandagochtend. Tot dusver ging het deze transferwindow vooral over versterkingen voor het middenveld en de achterhoede, maar ook voor de vleugels houdt het nu de ogen en oren open.

Daarmee is nog niet gezegd dat er ook een vleugelaanvaller zal komen. De club is nog voor niemand concreet en weet bovendien nog niet of het wil kopen of huren. Een nieuwe aanvaller zal alleen worden aangetrokken als de juiste kans zich voordoet en dit 'technisch en financieel verantwoord' is.

Feyenoord heeft met Igor Paixão, Alireza Jahanbakhsh, Javairô Dilrosun, Patrik Wålemark en Oussama Idrissi momenteel vijf opties voor de flanken, waarvan de twee eerstgenoemden momenteel de voorkeur krijgen. Toch is er nog niemand die op langere termijn heeft kunnen aantonen de onbetwiste nummer één op zijn positie te zijn.

Mocht zich een buitenkansje voordoen, dan zullen de Rotterdammers dus toeslaan. Het zou moeten gaan om een 'creatieve, onvoorspelbare vleugelspeler die zijn tegenstander aan beide kanten kan passeren'. "De buitenspeler moet een goede dribbel bezitten, naar binnen kunnen snijden en een potentiële basiskracht zijn", luidde de profielschets.

Verdediger en middenvelder
Eerder deze window lag de focus vooral op het vinden van vervangers voor de geblesseerde Gernot Trauner en Quinten Timber. Het gemis van eerstgenoemde is goed opgevangen door Lutsharel Geertruida, terwijl Feyenoord met Neraysho Kasanwirjo binnenkort nog een extra optie achter de hand heeft. Timber hoeft mogelijk helemaal niet meer vervangen te worden, omdat hij sneller dan verwacht terug is van zijn blessure. Bovendien heeft Mats Wieffer in de tussentijd aangetoond een basiswaardig alternatief te zijn.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties