"Je hebt je ploeg niet meer begin juli compleet; dat gaat niet meer"

"Je hebt je ploeg niet meer begin juli compleet; dat gaat niet meer"

Trainer Arne Slot wacht in aanloop naar het nieuwe seizoen nog altijd op verdere versterkingen. Feyenoord is met meerdere spelers bezig, maar zal geduld moeten hebben. Dat benadrukte de trainer zelf al meerdere keren, en werd maandagavond onderstreept door de analisten van ESPN-programma Voetbalpraat.

Daar vond Kees Kwakman het niet vreemd dat Slot ondanks zijn nog verre van complete selectie niet in paniek raakt. "Dat kennen we inmiddels van hem. Hij weet beter wat er achter de schermen speelt. Nu zijn er ook weer twee nieuwe namen naar bovengekomen, dus hij weet ook dat ze ermee bezig zijn. Hij zei het heel goed: natuurlijk wil je zo snel mogelijk spelers, maar ook niet te snel." Dan betaalt Feyenoord namelijk meer, vulde collega Cristian Willaert aan.

Toch ziet de transferwindow er dit seizoen nog iets anders uit dan normaal. "Ploegen beginnen al vroeger aan het seizoen (door het WK in november, red.) en de transfermarkt sluit 31 augustus. Je hebt je ploeg niet meer compleet begin juli, dat gaat niet meer. En al die ploegen, ook Feyenoord, zitten niet meer op de eerste rij." Willaert wees erop dat dat vorig seizoen ook al het geval was. "Reiss Nelson, Cyriel Dessers, Fredrik Aursnes; die kwamen toen ook allemaal in augustus pas."

Szymanski
Een van de versterkingen waar Feyenoord nu mee bezig is, is Pools international Sebastian Szymanski. Willaert gebruikte beelden van scoutingsplatform Wyscout om alvast een goed beeld van de middenvelder van Dinamo Moskou te krijgen. "Het is echt een voetballende middenvelder. Hij heeft een geweldig linkerbeen, een geweldig schot - veel schoten uit de tweede lijn. Afgelopen seizoen stond hij op 6 doelpunten en 9 assists. Hij neemt niet de penalty's, dus het waren allemaal veldgoals."

"Hij neemt ook alle corners daar; het is echt een jongen waar ze iets aan hebben", vervolgde Willaert, die Szymanski echter niet dezelfde rol ziet vervullen als Guus Til vorig seizoen. "Hij kan heel goed voetballen, verdedigt ook mee en werkt hard. Maar is het een pressingspeler à la Til? Nee, dat niet."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties