Jahanbakhsh wint met Iran van Hongkong

Jahanbakhsh wint met Iran van Hongkong

Na Ayase Ueda is ook Alireza Jahanbakhsh goed begonnen aan de kwalificatiewedstrijden voor het WK van 2026. De buitenspeler van Feyenoord won met Iran vrij eenvoudig van Hongkong in Groep E. Jahanbakhsh werd een kwartier voor het einde van de wedstrijd naar de kant gehaald vanwege een kleine blessure.

Jahanbakhsh begon tijdens het duel in het Azadi Stadium in de basisformatie van bondscoach Carlos Queiroz. De 31-jarige speelde als rechtermiddenvelder en zag Sardar Azmoun al snel uitblinken. De aanvaller van AS Roma scoorde twee keer binnen een kwartier. Mehdi Terami en Ramin Rezaeian waren verantwoordelijk voor de 3-0 en 4-0.

Iran is na één duel onderweg in Groep E koploper. Naast Hongkong strijden ook Turkmenistan en Oezbekistan om de groepswinst. Aanstaande dinsdag speelt Iran met Jahanbakhsh de uitwedstrijd tegen Oezbekistan. Het duel begint om 14:00 uur Nederlandse tijd. Oezbekistan wist de eerste wedstrijd met 2-0 te winnen van Turkmenistan.

Ramiz Zerrouki
Algerije neemt het donderdagavond op tegen Somalië. Het duel is om 17:00 uur begonnen, met Ramiz Zerrouki in het basiselftal. Verder komen Dávid Hancko en Leo Sauer in actie met Slowakije. Het duel tegen IJsland begint om 20:45 uur.

Lees meer over
Alireza Jahanbakhsh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties