Ueda maakt met een hattrick indruk bij Japan

Ayase Ueda heeft donderdagochtend zijn waarde bewezen voor de nationale ploeg van Japan. De spits van Feyenoord was in de eerste helft twee keer trefzeker tijdens de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2026 in Amerika, Mexico en Canada. Direct na rust maakte Ueda tegen Myanmar zijn derde doelpunt en zijn hattrick compleet.

De eerste treffer van Ueda was al na elf minuten. De 25-jarige spits ontving de bal na een uitstekende loopactie en rondde goed af met zijn hoofd. Zijn tweede doelpunt was vlak voor rust. De Feyenoorder maakte opnieuw een uitstekende loopactie en rondde vervolgens koelbloedig af. Het betekende voor Japan op dat moment de 3-0. Ueda werd in de eerste helft beoordeeld met een 8.4.

Na rust ging Ueda vrolijk verder met scoren. De spits van Feyenoord ontsnapte opnieuw aan de verdediging en wist de bal over de doelman heen te liften. Ueda was verantwoordelijk voor de vierde treffer tegen Myanmar, dat op dat moment nog geen schot op doel had geproduceerd. Uiteindelijk werd de aanvaller na ruim een uur spelen naar de kant gehaald door bondscoach Hajime Moriyasu.

Japan verkeert in een uitstekende vorm en bewees dat ook in het Shiritsu Suita Sakkā stadion. De overwinning tegen de nummer 158 op de FIFA-wereldranglijst was alweer de zevende overwinning op rij. Recent werd ook Duitsland met 1-4 aan de kant gezet, en daar komt nu de goede start in Groep B bij. Japan is na een duel koploper in een groep met Syrië, Noord-Korea en Myanmar.

11' | 1-0 | Ueda
28' | 2-0 | Kamada
45' | 3-0 | Ueda
49' | 4-0 | Ueda
86' | 5-0 | Doan

Japan: Osako; Machida, Taniguchi, Nakayama, Maikuma; Tanaka, Doan; Kamada, Soma, Minamino; Ueda.
Myanmar: Phyo; Win, Lin, Aung, Min; Naing, Min Oo; Soe, Lwin, Aung, Mang.