Ueda eert ernstige zieke vriend na heldenrol bij Japan

Ueda eert ernstige zieke vriend na heldenrol bij Japan

Ayase Ueda is vandaag enorm belangrijk geweest voor zijn thuisland Japan. De spits van Feyenoord maakte een hattrick bij de start van de WK-kwalificatie campagne tegen Myanmar. Na afloop vertelde de Feyenoorder echter een emotioneel verhaal over iets dat hem veel bezig heeft gehouden in de afgelopen periode.

"Een vriend van mij vecht op dit moment tegen kanker, dus ik wil de bal eigenlijk naar hem sturen", begon Ueda tegenover het Japanse voetbalmedium Gekisaka. "Het liefst zou ik de bal zelf brengen, maar daar heb ik geen tijd voor omdat we na de interlands direct terugreizen naar onze clubs. Ik hoop dat ik hem op wat voor manier dan ook kan helpen."

Naast het zeer heftige verhaal vertelt Ueda ook over de wedstrijd zelf, waarin hij dus een hattrick scoorde. "Door vroeg te scoren, legden we druk op de tegenstander. Ik ben blij dat we daarin slaagden." Na de 5-0 winst van donderdagmiddag staan de Japanners op de eerste plek in Group B van de WK-kwalificatie. Aanstaande dinsdag speelt het nationale elftal van Japan een wedstrijd tegen Syrië.

Lees meer over
Ayase Ueda
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties