"Ivanusec brengt nog wat meer diepte en is nog wat bewegelijker"

"Ivanusec brengt nog wat meer diepte en is nog wat bewegelijker"

Feyenoord heeft na een sterke wedstrijd tegen Almere City eindelijk de eerste overwinning van het seizoen te pakken. De tafelgasten van Studio Voetbal genoten van het optreden van de Rotterdammers. In de uitzending van zondagavond lichtten zij het spel van verschillende Feyenoorders uit.

"Ik heb genoten", trapte Rafael van der Vaart af. "Dan kun je zeggen dat het maar tegen Almere City was, maar hoe Feyenoord er meteen bovenop zat, met kort, snel combinatiespel... Ze legden ze echt hun wil op. Ik heb een heel leuke wedstrijd gezien." In het bijzonder wees hij op de vierde treffer, van Mats Wieffer. "Dat was echt een wereldgoal. Ook nog met het verkeerde been. Normaal gaat zo'n bal het stadion uit, dus niemand verwacht er iets van. Dan is de druk niet zo groot en schiet hij heel ontspannen met zijn verkeerde been prachtig raak."

Stengs wisselvallig
Positief was ook het optreden van Calvin Stengs - die goed was voor twee assists - al was Van der Vaart nog niet helemaal overtuigd. "In het begin dacht ik: eindelijk, hij is er weer. Een paar goede ballen, de assist op de 2-0 van Paixão. Hij had echt een paar lekkere momenten. Maar hij deed ook weer een paar dingen waaraan je kon zien dat hij uit een diep dal komt. Veel te lang wachten, een simpele vrije trap hoog over schieten. Hij had best goede moment, maar dan toch dit erbij. Dat is jammer. Hij begon ook niet best, maar hij had wel een paar dingen waar ik vrolijk van werd."

De rust van Trauner
Ron Jans, ook te gast in het programma, genoot vooral van de teruggekeerde Gernot Trauner. "Ik heb zo'n respect voor die man", begon hij. "Hij houdt altijd het overzicht, heeft altijd de rust, speelt tussen de linies door. Volgens mij heeft hij nooit een hartslag van boven de 100. Hij vindt altijd de goede oplossing, steeds met de goede balsnelheid." In het bijzonder liet hij de assist van de Oostenrijker op de goal van Lutsharel Geertruida zien. "Hij moet hier snel handelen. Een centrale verdediger in die zone, op een diepgaande Geertruida. En Geertruida vind ik ook een fenomeen. Die maakt goals op allerlei manieren. Het is een soort betere Brenet, of misschien net zo goed", zei Jans met een glimlach over het voormalig Feyenoord-target met wie hij samenwerkte bij FC Twente.

Hoge verwachtingen van Ivanusec
Speciaal voor deze uitzending verdiepte Jans zich ook in aanwinst Luka Ivanusec. "Dit jaar is hij pas voor het eerst echt gaan scoren", vertelde Jans. "Daarvoor speelde hij op 10, maar nu is het echt een linksbuiten. Hij is zo bewegelijk, dribbelt veel naar binnen. En als je denkt dat hij schiet, dribbelt hij nog een keer door. Hij heeft echt een paar geweldige ballen in de lange hoek geschoten, heeft een heel goede curvebal. Vorig jaar hadden ze Idrissi, die altijd een hoog rendement heeft. Maar Ivanusec brengt nog wat meer diepte en is nog wat bewegelijker. En wat we me enorm bevalt: hij zit er bovenop als ze de bal niet hebben. Dat past ook bij Arne Slot."

Lees meer over
Gernot Trauner Mats Wieffer Luka Ivanušec
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties