Jans belde met Zerrouki: "Hij heeft nu te maken met de wetten van een topclub"

Jans belde met Zerrouki: "Hij heeft nu te maken met de wetten van een topclub"

Ramiz Zerrouki had zich zijn komst naar Feyenoord waarschijnlijk anders voorgesteld. Hij begon zijn eerste twee wedstrijden in de basis, maar werd al snel het slachtoffer van de zoektocht naar meer balans op het middenveld. Voor voormalig FC Twente-trainer Ron Jans was dat aanleiding om contact op te nemen met zijn ex-speler.

Afgelopen seizoen was Jans bij FC Twente nog trainer van Zerrouki en moest hij samen met de technische leiding veel doen om hem uit handen van Feyenoord te houden. "Ik vond het vooral heel lastig voor hem", blikte Jans zondagavond terug bij Studio Voetbal. "Ik vond dat wij een goede reden hadden om hem erbij te houden. Uiteindelijk heeft hij zijn transfer gekregen, maar op het moment is hij even het vijfde wiel aan de wagen."

"Ik heb hem even gebeld", antwoordde Jans op de vraag of hij nog contact heeft met de middenvelder. "Als mensen iets speciaals doen of juist even iets minder zitten, vind ik het goed om even contact op te nemen. Ik heb Ramiz even gesproken en ik ben ervan overtuigd dat hij bij Feyenoord gewoon nog een heel belangrijke rol kan spelen. Vorig jaar was hij een van de spelers in de top drie die de aanvallers het vaakst aanspeelden. We hadden goede buitenspelers, die bracht hij zo vaak in een één-tegen-één. Hij speelt zo vaak vooruit. Maar hij heeft nu ook te maken met de wetten van een Nederlandse topclub."

Wieffer óf Zerrouki
Na de eerste wedstrijden was een veelgehoorde conclusie dat Zerrouki in zijn spel te veel overeenkomsten heeft met Mats Wieffer. Dat onderschreef Rafael van der Vaart. "Toen Feyenoord hem wilde halen, was Wieffer nog niet doorgebroken. Nu natuurlijk wel, en dat was eigenlijk het moment om Zerrouki niet meer te halen. Ik vind hem een beetje hetzelfde als Wieffer; het is of Wieffer, of hij. Ik denk niet dat hij op de positie van Timber of Stengs kan spelen."

Jans zelf vond het nog te vroeg om te concluderen dat Wieffer en Zerrouki niet samen kunnen spelen. "Maar de kans is heel groot dat er een keuze moet worden gemaakt. Nu lijkt het erop dat Arne Slot kiest voor de jongens waar hij al een jaar mee heeft gewerkt. Zo had ik het misschien ook wel gedaan. Als het fifty fifty is, zeg je: 'Jij bent nieuw, dus laat het nog maar even zien.' Maar een seizoen duurt lang", doelde hij op de kansen die er nog zullen komen voor Zerrouki.

Lees meer over
Ramiz Zerrouki
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties