Ochtendjournaal: Startsein voor moordende concurrentie

Ochtendjournaal: Startsein voor moordende concurrentie

Na een teleurstellende seizoensstart was Feyenoord dit weekend eindelijk los. In De Kuip won het met liefst 6-1 van promovendus Almere City. Voor de ochtendkranten is dat reden voor veel optimisme rond de regerend landskampioen.

'Startsein voor moordende concurrentie', kopte het Algemeen Dagblad. Daarmee doelde de krant op de positieve bijdrage van met name Calvin Stengs, die na zondag zijn eerste twee assists als speler van Feyenoord op zijn naam heeft. Het maakt dat trainer Arne Slot steeds meer te kiezen heeft. "Met de aankopen Ondrej Lingr en Luka Ivanusec aan boord, moeten vrijwel alle aanvallend ingestelde spelers bij Feyenoord vrezen voor hun basisplek."

Op die concurrentiestrijd ging de krant wat dieper in. "Stengs speelde dit seizoen al op het middenveld en aan de rechterkant voorin. Die laatste positie werd in dit prille seizoen ook al bezet door Yankuba Minteh, Igor Paixão, Alireza Jahanbakhsh en - als invaller - Javairô Dilrosun. De laatste twee lijken nu al niet meer de aangewezen personen om op die plek te starten, zoals de geblesseerde Patrik Wålemark dat eveneens niet meer is. Maar Minteh, Paixão en Stengs kunnen aan de bak, zoals diezelfde Paixão, Leo Sauer en Ivanusec aan de linkerkant de strijd met elkaar moeten aangaan."

Wie heeft op dit moment jouw voorkeur op de rechtsbuitenpositie?
Wie heeft op dit moment jouw voorkeur op de linksbuitenpositie?

'Zes treffers en zes lichtpunten'
De Telegraaf lichtte naar aanleiding van de zes treffers van de Rotterdammers ook zes lichtpunten toe in de wedstrijd. Daarbij wees de krant op de scherpte van Santiago Gimenez, het goed draaiende middenveld met Quinten Timber, Mats Wieffer en Calvin Stengs, en het veelbelovende debuut van de jonge Gjivai Zechiël, nadat eerder generatiegenoot Leo Sauer al belangrijk was tijdens een invalbeurt.

Ook de achterhoede ziet er volgens het dagblad solide uit nu Gernot Trauner terug is, terwijl Lutsharel Geertruida als rechtsback juist geweldig uit de verf komt. Tot slot wees de krant erop dat de voor het eerst aanwezige versterkingen Ivanusec en Lingr hun ogen hebben uitgekeken bij hun eerste bezoek aan een volle Kuip als Feyenoorders. "Op de tribune genoten ze van het spel en allebei vinden ze dat ze de perfecte keuze hebben gemaakt."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties