'Intern bij Feyenoord werd er gelachen om bizarre aantijgingen Arnesen'

'Intern bij Feyenoord werd er gelachen om bizarre aantijgingen Arnesen'

Rondom de transfer van Tyrell Malacia naar Manchester United gingen er wilde geruchten over Frank Arnesen. De linksback was in die tijd namelijk ook in verregaande onderhandeling met Olympique Lyon, maar de ploeg van Erik ten Hag bleek slagvaardiger en ging er met Malacia vandoor.

De voorzitter van Lyon, Vincent Ponsot, was destijds teleurgesteld over het feit dat hij de linksback was misgelopen. Logisch. Maar de beleidsman gooide enkele geruchten de wereld in en zei dat Manchester United Malacia op een schimmige manier had weggekaapt. ''Ik denk dat de voorzitter (Jean-Michael Aulas, red.) blij is dat hij 's avonds rustig kan slapen en niet van zijn bed wordt gelicht door de politie. Hetzelfde geldt voor mij.''

Het zou leiden tot wilde geruchten over Arnesen, die aan geldverduistering zou hebben gedaan en een afspraak zou hebben gemaakt met Ali Dursun, de zaakwaarnemer van Malacia, om samen drie miljoen euro onder elkaar te verdelen. De geruchten waren nergens op gebaseerd en zouden tot veel onduidelijkheid leiden. Feyenoord heeft zich nooit uitgelaten over de geruchten rondom Arnesen, maar de Rotterdammers lachten om die aantijgingen. Dat schrijft Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad.

Belachelijke aantijgingen
''Het vertrek heeft, zo bezweren alle kopstukken in de Kuip 'absoluut niets' met de wilde geruchten die rond de transfer van Malacia naar Olympique Lyon de kop op staken te maken. In de Kuip lachten ze om de woorden van de president van Lyon. De Fransen hadden te lang getwijfeld, Manchester United sloeg op de valreep toe en nog voor extra miljoenen ook.''

''Dat Arnesen zijn zoon Sebastian weleens bij deals betrokken is, dat ontkende de voormalig Deense international nimmer. Niks schimmigs aan, zei hij zelf.'' De grootste reden voor het vroegtijdig afscheid van Arnesen bij Feyenoord zijn zijn leeftijd, aflopende contract, het lange herstel dat hem te wachten staat en de verwachting dat er in de winterse transferwindow weinig staat te gebeuren.

Waardering voor zijn werk
Er wordt verwacht dat het herstel van de Deen nog maanden gaat duren. ''De waardering voor Arnesen is er intern wel degelijk. De jeugdopleiding moest al jarenlang worden opgeschud, maar niemand die het in al die jaren voor zijn rekening durfde te nemen. Ze liepen allemaal met een boog om het door oudgedienden gecreëerde koninkrijkje op Varkenoord, maar Arnesen maakte er een einde aan. De kritiek die uit het old boys network kwam, nam hij op de koop toe'', vervolgt Gouka.

Feyenoord zit nu in een nieuwe fase, zo vervolgt de Feyenoord-watcher. ''Die hadden ze in gekund met Arnesen, maar volgens de clubleiding alleen met een topfitte Arnesen die moeiteloos het vliegtuig naar Lissabon of Buenos Aires kan pakken indien noodzakelijk. Voor het weer zover is, zijn we wel even verder, vrezen ze in de Kuip. En dus vinden ze dit het moment om afscheid te nemen.''

Ik ben tevreden over het werk van Arnesen bij Feyenoord
Lees meer over
Tyrell Malacia Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties