"Ik zou alle spelers die behoefte hebben aan rust eraf halen"

"Ik zou alle spelers die behoefte hebben aan rust eraf halen"

Door de groepswinst in de Conference League al na vijf wedstrijden binnen te slepen, heeft Feyenoord een comfortabele positie voor zichzelf gecreëerd. Arne Slot kan er nu voor kiezen om in het laatste groepsduel, thuis tegen Maccabi Haifa, enkele spelers rust te geven. Clubwatcher Mikos Gouka denkt dat hij daar verstandig aan doet.

"Geertruida speelt voor Trauner, Jahanbakhsh doet sowieso niet mee en Bijlow is al vervangen", somde Gouka in de AD Voetbal Podcast de spelers op die er tegen Maccabi sowieso niet bij zullen zijn. "Ze kunnen Nelson opstellen, Diemers, Teixeira, en achterin hebben ze ook nog wat mogelijkheden. Ze kunnen echt wel zes, zeven spelers wisselen zonder dat het meteen helemaal in elkaar stort."

Dat laatste is belangrijk, want tegen Maccabi Haifa staat er wel degelijk iets op het spel. Winst levert Feyenoord namelijk 500.000 euro op, een bedrag dat de club goed kan gebruiken. "Dat is natuurlijk interessant", snapt Gouka, "maar ik kan me voorstellen dat Slot denkt: laat ik ze tegen Maccabi rust geven.'"

Hij wees op het programma dat Feyenoord ná het Europese duel te wachten staan. De ploeg speelt dan in één week tijd tegen FC Groningen-uit, FC Twente-uit (beker) en Ajax-thuis. "Die drie wedstrijden moet je natuurlijk in je sterkste opstelling spelen. Je kan Maccabi beschouwen als een noodzakelijk extraatje. Ik zou als ik Slot was alle spelers die een klein beetje behoefte hebben aan rust eraf halen."

Slot moet ook tegen Maccabi Haifa met zijn sterkst mogelijke opstelling aantreden
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties