"Ik geloof dat Slot Danilo gewoon op z'n kloten heeft gegeven"

"Ik geloof dat Slot Danilo gewoon op z'n kloten heeft gegeven"

Bij Feyenoord is ook dit seizoen een spitsendiscussie losgebarsten. Danilo begon het seizoen als de eerste spits, maar sinds de thuiswedstrijd tegen FC Twente geeft Arne Slot de voorkeur aan Santiago Gimenez. De Braziliaan kwam tegen AZ echter met een uitstekend antwoord op zijn reserverol: de even schitterende als belangrijke 1-3.

Dat terwijl Slot Danilo voor de wedstrijd nog apart heeft genomen, weet clubwatcher Dennis Kranenburg. "Hij was niet tevreden over een aantal invalbeurten van Danilo. Ik geloof dat Slot 'm gewoon op z'n Rotterdams op z'n kloten heeft gegeven, omdat hij niet tevreden was over hoe hij met zijn rol op het tweede plan omgaat. Als je dan in de ploeg komt en de bal zo keihard van grote afstand in de kruising schiet, dan geef je ook wel even je visitekaartje af aan de trainer", zo stelde hij in de Feyenoord-podcast van RTV Rijnmond.

Of dat ook betekent dat hij weer aanspraak maakt op de rol van eerste spits, weet collega Dennis van Eersel nog niet. Hij trekt de vergelijking met de wisselwerking tussen Bryan Linssen en Cyriel Dessers in het vorige seizoen. "Toen was het Linssen die tegenstanders helemaal moe maakte door te trekken en te sleuren, en kon Dessers daarvan profiteren. Nu is het net andersom. Ik vond ook dat Gimenez best behoorlijk speelde. Hij scoorde zelf niet, maar was bij de strafschop betrokken en had later nog een keer dat hij een aantal tegenstanders bezighield en er toch nog langs kwam. Hij is sterk aan de bal. Laten staan? Dat zou ik wel doen."

Wie zou op dit moment de eerste spits van Feyenoord moeten zijn?
Lees meer over
Danilo Pereira da Silva Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties