''Ik denk dat je het een hele eenvoudige overwinning mag noemen''

''Ik denk dat je het een hele eenvoudige overwinning mag noemen''

Arne Slot kan tevreden zijn na de eenvoudige overwinning op Fortuna Sittard. De oefenmeester zag zijn team met 5-0 winnen en daardoor in het spoor blijven van de koploper.

''Ik denk dat je het wel een hele eenvoudige overwinning mag noemen'', begint Slot in gesprek met ESPN. ''Er waren wel wat kleine momentjes waarin ze een goal konden maken, zoals die kans van Rienstra op de zestienmeter. Maar goed, dat is misschien de trainer die altijd een beetje nerveus blijft. Ik denk dat de mensen voor de tv dat gevoel een stuk minder hadden. Of ik nerveus was? Nee, dat is misschien niet het goede woord, maar in het verleden tegen RKC waren we ook veel beter. Toen hadden we even een verslapping en werd het 2-2.''

Feyenoord wilde koste wat het kost die verslapping in de tweede helft voorkomen, erkent Slot. ''Ik was vooral erg blij met de manier waarop we in de tweede helft naar buiten kwamen. Toen maakten we meteen de wedstrijd dood en konden we eenvoudig winnen. Of wij veel op corners oefenen? Nou, niet zoveel. Na FC Twente hadden we dertien corners gekregen en daar niks uit gecreëerd. Vandaag maakten we er drie, dus dat is prima'', vervolgt de trainer.

Hans Kraay jr. herhaalt nog maar eens dat hij niet vindt dat de eerste corner was ingestudeerd. De analist vond het 'een hele rare bal die heel lang en hoog in de lucht was'. ''Dit was gewoon een kwestie van het bezetten van bepaalde plekken voor de goal. Dan ligt het aan Kökcü waar hij hem trapt. Ik weet niet waar Orkun hem neer wilde leggen, maar het zou goed kunnen dat het eigenlijk de bedoeling was om hem bij de eerste paal te leggen'', sluit de trainer af.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties