Huurlingen: Basisplaatsen voor Wålemark, Hendriks, Kasanwirjo en Sebaoui

Feyenoord verhuurt dit seizoen weer diverse spelers aan clubs uit binnen- en buitenland. FR12.nl volgt hun verrichtingen op de voet en komt wekelijks met een overzicht van hun prestaties. Een aantal spelers kwamen niet in actie. Wel mocht Ezequiel Bullaude weer minuten maken voor het Argentijnse Boca Juniors.

AZ Alkmaar – sc Heerenveen 3-0
Patrik Wålemark: Basis, 71 minuten

In de wedstrijd tussen AZ en Heerenveen heeft Patrik Wålemark 71 minuten gespeeld. Zijn ploeg verloor de wedstrijd met 3-0. Hij speelde een redelijke pot voor de ploeg van coach Kees van Wonderen, maar moest vooral erg veel verdedigen waardoor er ook weinig aanvallende mogelijkheden ontstonden. Het was Evangelos Pavlidis die de wedstrijd hoogstpersoonlijk besliste; hij maakte drie doelpunten en is daarmee gedeeld topscorer van de Eredivisie samen met Santiago Gimenez. Voor de Zweed was het zijn derde basisplaats van dit seizoen.

Feyenoord – Vitesse 4-0
Ramon Hendriks: basis, 90 minuten

Ramon Hendriks speelde afgelopen weekend een bijzondere wedstrijd. Hij speelde zaterdagavond met zijn ploeg Vitesse tegen de club waar hij tot 2026 onder contract staat: Feyenoord. Coach Phillip Cocu stelde Hendriks op als linksback en de opdracht was om snelheidsduivel Yankuba Minteh te stoppen. De wedstrijd verliep voor Hendriks en Vitesse niet geweldig, Feyenoord was in de avondwedstrijd van zaterdag een aantal klassen beter. De Rotterdammers hielden de drie punten in de havenstad en wonnen met 4-0.

"Ik had er meer van gehoopt", reageerde Hendriks na afloop. "Als we meer brengen en vooral in de duels wat scherper zijn, denk ik dat Feyenoord tot minder kansen kan komen. Dat hebben we vandaag niet gedaan en dan is het gewoon heel lastig."

Helmond Sport – FC Dordrecht 1-1
Ilias Sebaoui: basis, 90 minuten
Shiloh ’t Zand: invaller, 15 minuten

Een aantal Feyenoord-huurlingen van FC Dordrecht kwamen maandagavond in actie voor hun club. Ilias Sebaoui begon in de basis en speelde de volle 90 minuten, Shiloh ’t Zand moest het doen met een invalbeurt. Sebaoui wist dit seizoen al een aantal keer belangrijk te zijn voor Dordrecht, maar dit lukte in de wedstrijd tegen Helmond Sport minder. De ploeg van Michele Santoni moest de punten delen met Helmond Sport, het werd 1-1. Antef Tsoungui en Korede Osundina kwamen niet in actie voor Dordrecht.

In de Keuken Kampioen Divisie werden er dit weekend twee wedstrijden gespeeld, zo kwam FC Dordrecht ook in actie op vrijdag. Het resultaat was daar een stuk positiever, Jong Ajax kwam namelijk op bezoek en werd met 4-0 van de mat gespeeld door de Schapenkoppen. In deze wedstrijd begon Sebaoui ook als enige Feyenoord-huurling in de basis. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Helmond Sport kreeg de Amerikaan Osudina tegen de Amsterdammers wel een invalbeurt.

Boca Juniors – Unión de Sante Fe 2-1
Ezequiel Bullaude: invaller, 5 minuten

Feyenoord-huurling Ezequiel Bullaude heeft weer minuten mogen maken in de Argentijnse competitie. In het Estadio Alberto J. Armando (La Bombonera) wist Boca Juniors drie punten te pakken door met 2-1 te winnen van Union de Santa Fe, de nummer acht van groep B in de Primera División . Bullaude kon in de vijf minuten die hij kreeg niet veel indruk maken. Wel wist hij nog een goede kans te creëren, maar daar bleef het voor de aanvallende middenvelder bij. Vannacht om 00:00 uur speelt hij met zijn elftal tegen Racing Club de Avellaneda.

Rapid Wien – SK Austria Klagenfurt 2-3
Neraysho Kasanwirjo: basis, 90 minuten

In een spectaculaire wedstrijd heeft Neraysho Kasanwirjo de volle 90 minuten gespeeld. Zijn ploeg, Rapid Wien, verloor de wedstrijd met 2-3 van Klagenfurt. Kasanwirjo speelde een vrij redelijke wedstrijd, maar kon verder niet veel aan de uitslag veranderen. De rechtsback staat met zijn elftal nu op de zesde plaats in de Oostenrijkse Bundesliga. Volgende week staat een wedstrijd tegen de oude club van Gernot Trauner op het programma: LASK Linz.

Overig
Een aantal Feyenoord-huurlingen kwamen afgelopen weekend niet in actie voor hun teams. Thijs Jansen moest bij de Graafschap weer op de bank plaatsnemen. Een paar weken geleden speelde hij een goede debuut wedstrijd, maar hij heeft hier nog geen basisplaats aan overgehouden. Het team van Tidjany Touré, Gil Vicente, won met 1-2 van CF Os Belenenses in de derde ronde van de Portugese beker,maar hij zelf kwam niet in actie. Bij Excelsior bleef Mimeirhel Benita 90 minuten op de bank.