Hiddink tipt Slot: "Neem niet te veel eigen spelers mee"

Hiddink tipt Slot: "Neem niet te veel eigen spelers mee"

Feyenoord won zondagavond met 5-0 van PEC Zwolle, maar bij de Rotterdammers blijven deze dagen vooral in het teken staan van de nabije overstap van Arne Slot naar Liverpool. Ook in Studio Voetbal ging het dus maar weinig over de wedstrijd en meer over het komende seizoen.

Zo was bijvoorbeeld de vraag of Ayase Ueda, die tegen PEC weer in de basis stond, volgend seizoen een goede opvolger is voor Santiago Gimenez. Pierre van Hooijdonk heeft daarbij zijn twijfels. "Als je Champions League gaat spelen, denk ik dat je een betere eerste spits nodig hebt. Je hebt sowieso een tweede spits nodig als Gimenez vertrekt. Haal je dan een jonge spits voor achter Ueda? Dat vind ik best een risico."

De vraag is of Feyenoord zomaar een eerste spits kan aantrekken die aan de eisen van Van Hooijdonk voldoet, nadat Ueda zelf al de duurste aankoop in de clubgeschiedenis was. "Dat ligt eraan hoe creatief je bent", stelt Van Hooijdonk. "Voor hem hebben ze veel betaald, maar dat wil niet zeggen dat er geen betere spitsen rondlopen die je voor minder kunt krijgen.

Slot naar Liverpool
Ook Guus Hiddink was te gast in de uitzending. Als oud-trainer van Chelsea kon hij iets vertellen over wat Slot bij Liverpool te wachten staat. "Je krijgt er als trainer alle vrijheid om goed te werken. Hoe gek het ook klinkt: je hebt weinig last van de pers. Ze komen niet eens op het trainingsveld. Je hebt een keer in de week een persconferentie en moet je na de wedstrijd even verantwoorden, maar meer krijg je niet met de pers te maken. Tenzij je natuurlijk elke dag de tabloids gaat nalezen."

Gevraagd naar een tip die hij Slot zou meegeven, waarschuwde hij dat hij niet te veel eigen stafleden en spelers moet meenemen. "In mijn staf neem ik altijd één of twee eigen mensen mee, maar daarnaast wil ik ook lokale mensen hebben die de club kennen. Als je een goed budget hebt, zoals in Engeland, heb je al snel de neiging om meer eigen spelers mee te nemen. Maar de intensiteit ligt veel hoger. Er zijn genoeg voorbeelden van Nederlandse spelers die naar grote clubs zijn gegaan en het daar echt moeilijk hebben."

Lees meer over
Arne Slot Ayase Ueda
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties