"Dan zijn dit ook jongens die je heel graag wil behouden"

Arne Slot zal bij Feyenoord niet alleen afscheid gaan nemen van Het Legioen, maar ook van de spelers met wie hij één of meerdere jaren fijn heeft gewerkt. In het geval van Quinten Timber is het duidelijk te zien dat hij zich briljant heeft ontwikkeld onder het vizier van Slot en zijn staf, maar zo zijn er nog een aantal voorbeelden te noemen.

Of Timber een stap moet gaan maken? "Ik heb in de afgelopen jaren heel veel spelers gezien die een geweldig seizoen hadden en het jaar daarop ook nog in de Eredivisie speelden. Quinten heeft een heel erg sterk seizoen en heeft zich heel erg ontwikkeld dit jaar, maar met hem ook een aantal anderen. Als Feyenoord weer het hoogst haalbare nastreeft, dan zijn dit ook jongens die je heel graag wil behouden. Maar dat is niet iets waar ik nog over ga."

Valentijn Driessen komt met de suggestie dat Timber niet vrolijk wordt van tien wedstrijden spelen op zestig procent, maar Slot probeert ook de andere kant te benadrukken. "Maar je speelt wel elke week. Er zijn ook voorbeelden van spelers die naar het buitenland gaan en daar niet spelen. Ze hebben volgend jaar bij Feyenoord volgend jaar weer acht Champions League-wedstrijden, dus die optelsom moet elk individu voor zichzelf maken. Daarnaast gaat het ook nog om de transfersom."

Slot heeft zelf nog geen informatie opgehaald om mogelijk spelers mee te nemen naar Liverpool. "Alle speculaties die je daarover hoort, zijn volstrekt ten onrechte. Als het gaat om de spelers van Feyenoord is het daar nog geen een keer over gegaan. Maar ze zijn dusdanig goed, dat ze ongetwijfeld door heel Europa op lijstjes staan, maar ik durf niet te zeggen of dat zo is bij de club waarvan jij denkt dat ik naartoe ga."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties