"Het lijkt of hij misschien denkt dat hij de Eredivisie ontgroeid is"

"Het lijkt of hij misschien denkt dat hij de Eredivisie ontgroeid is"

Marcos Senesi hielp tijdens de Klassieker Ajax met een knullige eigen goal in het zadel. In de Feyenoordpodcast van RTV Rijnmond werd zijn negatieve hoofdrol besproken. "Eigenlijk speelde Senesi verdedigend een heel goede wedstrijd", stelde Dennis van Eersel. "Maar als je zelfs in goede wedstrijden toch weer zo'n schlemielige fout erbij hebt zitten, wordt het wel een heel vervelende optelsom."

Vervolgens kwam Sinclair Bischop aan het woord. "Ik vind dat je met hem aan de slag moet gaan", begon hij. "Het helpt ook niet om hem op de bank te zetten. Hij maakt één fout, maar ik zie niet dat daar een onzekere speler staat. Sterker nog: het lijkt wel of hij misschien denkt dat hij de Eredivisie ontgroeid is. Hij speelt met zo'n gemak, geeft soms hakjes en heel veel gaat ook wel goed en heel makkelijk bij hem. Dat zorgt ervoor dat er een soort nonchalance in zijn spel sluipt."

"Je moet met hem aan de slag, zorgen dat die schoonheidsfoutjes eruit gaan", herhaalde Bischop, die nog altijd veel ziet in de Argentijn. "Er werden ook andere fouten gemaakt die grote kansen konden opleveren, die hij juist onschadelijk maakte. Natuurlijk moet je die ene fout uitvergroten, maar als je dit soort momenten eruit haalt, heb je gewoon een goede verdediger staan. Je ziet zijn kwaliteiten. Maar hij zit in een fase waar je wel mee aan de slag moet."

Lees meer over
Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties