"Het klinkt raar, maar dit helpt Gimenez bij volgende strafschoppen"

"Het klinkt raar, maar dit helpt Gimenez bij volgende strafschoppen"

Na de 1-2 zege op RKC Waalwijk van afgelopen weekend, gaat het bij Feyenoord veel over de gemiste strafschop van Santiago Gimenez. Vooral het feit dat de spits het bij een 1-1 tussenstand met een panenka probeerde, kwam hem op behoorlijk wat kritiek te staan. Toch denkt Voetbal International-hoofdredacteur Pieter Zwart dat hij - los van de uitvoering - wel degelijk de juiste keuze maakte.

"Het is altijd een beetje dubbel", begon Zwart in een video van VI ZSM. "De kritiek klinkt vaak alsof het bij een panenka erger is dan een normale strafschop missen. Maar statistisch gezien is door het midden schieten helemaal niet zo'n slechte optie. De keeper ging ook de hoek in. Als hij 'm technisch goed uitvoerde, was het gewoon een doelpunt. Maar nu klinkt er meteen heel veel kritiek: 'Hoe kun je op dat moment nu een panenka nemen?'"

Opvallend genoeg denkt Zwart dat Gimenez ondanks de misser toch profijt kan gaan hebben van zijn keuze. "Het klinkt raar, maar dit helpt 'm ook weer bij volgende strafschoppen. Keepers weten nu dat hij naast de linker- en rechterkant ook dit in zijn arsenaal heeft. Dat kan nog meer twijfel opleveren. Een keeper gaat dan later naar de hoek, omdat hij bang is dat hij voor lul staat bij een panenka. Als hij daardoor een halve tel later duikt, kan dat het verschil zijn tussen wel of geen doelpunt. Deze misser zag er heel knullig uit, maar ik denk dat het wel verstandig is om af en toe een panenka te doen."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties