Gimenez reageert op misser: "Ik heb erop geoefend tijdens trainingen"

Gimenez reageert op misser: "Ik heb erop geoefend tijdens trainingen"

Voor Santiago Gimenez was de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk niet de beste uit zijn carrière. De Mexicaan schoot zijn penalty over en kreeg de bal ook via zijn andere kansen niet tegen het net. De spits van Feyenoord richt zijn vizier op de aankomende wedstrijd tegen SS Lazio, tegen wie hij in totaal al vijf doelpunten wist te scoren.

"Ik denk dat we beter moeten spelen", deelt Gimenez zijn eerste gedachte na de wedstrijd tegenover ESPN. "De eerste helft hebben we veel kansen gemist en ik zelf ook. Na één minuut kreeg ik al een grote kans en was de keeper erg goed. Soms kan je scoren en soms niet, maar het is belangrijk hoe het team dan reageert. Ze hebben mij vertrouwen gegeven, zelfs nadat ik een penalty en een paar kansen gemist had. Dat is een echt team en ik ben blij dat we gewonnen hebben."

Gimenez schoot zijn penalty met een panenka over de goal en bij veel fans zorgde het voor frustratie. "Ik heb volgens mij twaalf penalty's genomen in mijn carrière en heb altijd een hoek gekozen. Ik had mezelf bedacht dat ik de volgende zou chippen. Ik wist niet wanneer en waarom, maar uiteindelijk was het vandaag. Ik heb erop geoefend tijdens trainingen, maar vandaag ging hij over."

RKC Waalwijk wist het Feyenoord erg moeilijk te maken en creëerde ook regelmatig gevaar. "Ze hebben erg snelle spelers, dus in de counter waren ze erg goed. Dat is waarom het een lastig team is." De spits van de Rotterdammers heeft nu al twee wedstrijden niet weten te scoren, maar hij weet ook dat de doelpunten vanzelf weer komen. "Ik ben altijd teleurgesteld als ik geen doelpunten maak, maar ik weet dat het erbij hoort. Ik moet blijven werken en geloven dat het doelpunt weer komt. Het zijn pas twee wedstrijden zonder doelpunt, dus ik heb er vertrouwen in dat het de volgende wedstrijd komt."

Dinosaurus
Samen met zijn verloofde zorgde Gimenez afgelopen dagen voor veel reacties van voetbalfans, nadat hij in een filmpje het opgenomen in een dino-outfit. "We verkleden ons altijd tijdens Halloween. Nu moesten we het vieren in Rotterdam en we hadden deze dinosaurus-outfit besteld. We hadden er plezier mee en ik denk dat dit een belangrijk deel is om gelukkig te blijven."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties