Ochtendjournaal: Feyenoord stapte makkelijk over het moment met Gimenez heen

Ochtendjournaal: Feyenoord stapte makkelijk over het moment met Gimenez heen

Feyenoord liep zaterdag geen averij op tegen RKC Waalwijk, al ging het niet bepaald gemakkelijk. Dat had er ook mee te maken dat topscorer Santiago Gimenez een bijzonder matige wedstrijd speelde, met een gemiste penalty als dieptepunt. In de ochtendkranten ging het dan ook veel over de Mexicaanse spits.

Het Algemeen Dagblad stelde dat Gimenez 'zijn zwakste optreden in het shirt van Feyenoord' afleverde. De krant was vooral verbaasd dat dat hem nauwelijks op kritiek kwam te staan van zijn coach en ploeggenoten. "De club die juist de afgelopen jaren met regelmaat werd neergezet als uiterst vernieuwend, zeer zelfkritisch en extreem gretig, stapte ogenschijnlijk makkelijk over het moment heen. Natuurlijk, de drie punten kwamen er uiteindelijk. Maar bij de stand 1-1 in Waalwijk, een week na de mispeer in Enschede, leek de urgentie om er echt te staan er even niet te zijn bij Gimenez."

Na meerdere gemiste kansen en een gefaalde panenka bleef ook Het Legioen Gimenez toezingen. "Die situatie heeft hij zelf afgedwongen, al was hij al razend populair in de Kuip voor hij ook maar één bal had geraakt. Het is een situatie die de spits kan koesteren. Stel, hij had inmiddels al het shirt van Chelsea, Manchester United of Atlético Madrid gedragen. Wat was dan de reactie van pers en publiek in die landen geweest op een gemiste panenka een paar dagen nadat hij zich in een pak van een prehistorisch dier had gehesen en dat weer een paar dagen na een faalbeurt in Enschede?"

"En hoe hadden de managers van diezelfde clubs gereageerd? Vast niet als Slot, die Gimenez tot de laatste minuut liet staan, terwijl hij nog twee spelers had kunnen inbrengen. De Japanse recordaankoop Ayase Ueda keek al warmlopend met regelmaat vol verbijstering naar de reservebank. Feyenoord had het ondertal van RKC in een houdgreep, de kansen stapelden zich op, Gimenez liet ook in de tweede helft nauwelijks iets zien en de peperdure spits mocht niet invallen."

Verbetering op de vleugels
De Telegraaf benadrukte juist dat Gimenez níét het probleem is. "Nee, op de vleugels moet verbetering komen." Zo werd Igor Paixão na opnieuw een matig optreden vervangen door Alireza Jahanbakhsh, en zal hij mogelijk ook niet starten tegen SS Lazio. "Op links kan Luka Ivanusec na zijn blessure nog geen 90 minuten spelen. Daarom werd hij tegen RKC vervangen door de 17-jarige Leo Sauer." Daar komt bij dat Yankuba Minteh - net als achterin Gernot Trauner - nog altijd geblesseerd is.

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties