"Het is wel een signaal naar Ivanusec en Paixão"

"Het is wel een signaal naar Ivanusec en Paixão"

Arne Slot verraste zondag met zijn opstelling voor de topper tegen PSV. In plaats van Luka Ivanusec of Igor Paixão, koos hij ervoor om Antoni Milambo in de basis te laten starten. In FC Rijnmond werd het strijdplan van Feyenoord besproken.

De vraag hoe de keuze uitpakte, werd als eerst neergelegd bij gast Martijn Krabbendam. "Ik weet niet of het nu perfect uitpakte, maar Milambo heeft het gewoon goed gedaan", oordeelde de journalist. "Het is wel een signaal naar Ivanusec en Paixão, als je gepasseerd wordt door een heel jonge speler die eigenlijk middenvelder is. Ik snap wel wat Slot hiermee wilde, maar als je echt vertrouwen hebt in je buitenspelers, dan kies je er gewoon voor om ze op te stellen tegen PSV. Dat had 'ie dus duidelijk niet."

Dat laatste kwam niet uit de lucht vallen. "Tot de goals van Minteh hadden de buitenspelers van Feyenoord sinds september maar één competitiegoal gemaakt. Op een gegeven moment moet je dan iets zoeken waarmee je het PSV wat lastiger kan maken. Ik vind dat Slot dat goed heeft gedaan, door ook in de wedstrijd goed te coachen. Je zag hem de hele tijd langs de zijlijn heen en weer lopen om alles goed neer te zetten", aldus Krabbendam.

Tien punten verschil
Daarmee zocht Slot een antwoord op het goede spel aan de bal van PSV, wat volgens Krabbendam ook direct het grote verschil op de ranglijst verklaart. "Zij winnen gewoon thuis van Almere City of wie dan ook, zijn binnen een uurtje klaar en kunnen wisselen en spelers rust geven. Feyenoord moest tegen RKC tot in blessuretijd door om de overwinning over de streep te trekken. Dat kost veel energie. PSV heeft de spelers om dat te veranderen."

Harry van der Laan haakte daarop in. "Is tien punten het daadwerkelijke verschil tussen deze twee ploegen? Op basis van deze wedstrijd niet, wanneer ze tegenover elkaar staan. Maar in de rest van het seizoen zie je duidelijk dat PSV veel makkelijker zijn wedstrijden wint."

Lees meer over
Antoni Milambo Igor Paixão Luka Ivanušec
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties